vrijdag, januari 21, 2022
4.1 C
Rotterdam
vrijdag 21 januari 2022

Agenten krijgen nieuwe gehoorbeschermers voor komende jaarwisseling

- advertentie -

Agenten krijgen nieuwe gehoorbeschermers voor komende jaarwisseling. Dit heeft korpschef Erik Akerboom aangekondigd als aanvullende maatregel op de in zijn ogen ’teleurstellende’ acties van het kabinet.

De nieuwe gehoorbeschermers zullen per agent op maat worden gemaakt en maken het gebruik van de C2000-communicatie mogelijk. Op deze manier kunnen de agenten beschermd op straat gaan tijdens de jaarwisseling, maar ook op andere evenementen. Goede gehoorbescherming voorkomt oorsuizen als beroepsziekte.

Op korte termijn wordt gestart met de inkoop en voorbereiding van de werkzaamheden. Doel is om 21.000 operationele agenten, zoals wijkagenten en collega’s in de basis politie zorg, voor de jaarwisseling te voorzien van aangemeten oordoppen. Waar dit nog niet lukt, zal tijdelijk gebruik worden gemaakt van kwalitatief goede alternatieve oordoppen.

Teleurstellende maatregelen
Medio juli besloot het kabinet tot aanvullende maatregelen om de jaarwisseling veiliger te maken, maar die zijn in de ogen van korpschef Erik Akerboom en de Centrale Ondernemingsraad (COR) ‘teleurstellend’. Het breed gedragen appèl aan het kabinet eind mei in een paginagrote advertentie in de krant om met meer maatregelen te komen om de jaarwisseling veilig en feestelijk te laten verlopen, van burgemeesters, politiepersoneel, hulpverleners, artsen, is door het kabinet niet opgevolgd met stevige maatregelen.

‘Het is maar zeer de vraag of de voorgestelde kabinetsmaatregelen daadwerkelijk bijdragen aan een veiliger verloop van de jaarwisseling. Dit geldt zowel voor het publiek, maar ook voor de duizenden politiemensen en hulpverleners die tijdens de jaarwisseling aan het werk zijn en in de frontlinie staan.’, aldus Akerboom. Daarnaast stelt de korpschef dat met een lappendeken aan maatregelen van wel/niet verbieden van afsteken en wel verkopen van vuurwerk binnen gemeenten, de handhaving zeer bemoeilijkt wordt.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,121VolgersVolg
- advertentie -