Agenten krijgen nieuwe gehoorbeschermers voor komende jaarwisseling

Date:

Deel bericht:

Agenten krijgen nieuwe gehoorbeschermers voor komende jaarwisseling. Dit heeft korpschef Erik Akerboom aangekondigd als aanvullende maatregel op de in zijn ogen ’teleurstellende’ acties van het kabinet.

De nieuwe gehoorbeschermers zullen per agent op maat worden gemaakt en maken het gebruik van de C2000-communicatie mogelijk. Op deze manier kunnen de agenten beschermd op straat gaan tijdens de jaarwisseling, maar ook op andere evenementen. Goede gehoorbescherming voorkomt oorsuizen als beroepsziekte.

- Advertisement -

Op korte termijn wordt gestart met de inkoop en voorbereiding van de werkzaamheden. Doel is om 21.000 operationele agenten, zoals wijkagenten en collega’s in de basis politie zorg, voor de jaarwisseling te voorzien van aangemeten oordoppen. Waar dit nog niet lukt, zal tijdelijk gebruik worden gemaakt van kwalitatief goede alternatieve oordoppen.

Teleurstellende maatregelen
Medio juli besloot het kabinet tot aanvullende maatregelen om de jaarwisseling veiliger te maken, maar die zijn in de ogen van korpschef Erik Akerboom en de Centrale Ondernemingsraad (COR) ‘teleurstellend’. Het breed gedragen appèl aan het kabinet eind mei in een paginagrote advertentie in de krant om met meer maatregelen te komen om de jaarwisseling veilig en feestelijk te laten verlopen, van burgemeesters, politiepersoneel, hulpverleners, artsen, is door het kabinet niet opgevolgd met stevige maatregelen.

‘Het is maar zeer de vraag of de voorgestelde kabinetsmaatregelen daadwerkelijk bijdragen aan een veiliger verloop van de jaarwisseling. Dit geldt zowel voor het publiek, maar ook voor de duizenden politiemensen en hulpverleners die tijdens de jaarwisseling aan het werk zijn en in de frontlinie staan.’, aldus Akerboom. Daarnaast stelt de korpschef dat met een lappendeken aan maatregelen van wel/niet verbieden van afsteken en wel verkopen van vuurwerk binnen gemeenten, de handhaving zeer bemoeilijkt wordt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...