Splash Haastrecht voor derde jaar op rij een spetterend spektakel

Date:

Deel bericht:

Bij de hefbrug over de Hollandsche IJssel aan de Veerstraat in Haastrecht gingen tientallen mensen het gevecht met elkaar aan. Een watergevecht welteverstaan. Voor de derde jaar op rij werd Splash Haastrecht weer een spetterend spektakel voor jong en oud.

Met waterpistolen in de aanslag en waterballonnen in de handen wachtten de deelnemers ongeduldig tot de brug rond 19:00 weer naar beneden ging. Dat is namelijk het startsein dat het gevecht kon beginnen. Zodra dit gebeurde, barstte het los en renden jong en oud door de straat om het andere kamp zo nat mogelijk te maken.

- Advertisement -

tekst loopt door onder foto

Net als in eerdere jaren deed ook de brandweer van Haastrecht weer mee. Een iets wat oneerlijke deelnemer, maar wel eentje die het spektakel extra leuk maakte.

tekst loopt door onder foto

Youtube
Splash Haastrecht werd voor het eerst in 2016 gehouden op de laatste warme zomerdag in september. Het idee is gebaseerd op een Youtube-filmpje waarbij Amsterdamse studenten waterpistolen uitdeelden aan voorbijgangers bij een ophaalbrug. Nadat de brug weer naar beneden kwam barstte een waar waterspektakel los.

Nu na drie jaar kan het nu een ware traditie worden genoemd. De enige vereisten zijn dat er meerdere warme dagen achter elkaar zijn. Als dit het geval is wordt er kort van tevoren een oproep geplaatst op de facebook-pagina van Splash Haastrecht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...