Brandweer en dierenambulance halen hond van balkon in Den Haag

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag- Vanmiddag zagen voorbijgangers een blaffende hond op een balkon in Den Haag. Omdat het balkon vol in de zon stond en de bewoners niet thuis waren, alarmeerden zij de hulpdiensten.

Door middel van de hoogwerker van de brandweer werd een medewerker van de dierenambulance naar een openstaand raam van de woning gebracht. Zo kon deze van binnenuit de balkondeur opendoen voor het beestje.

Er stond een bak water in de woning, maar niet op het balkon. Gelukkig was de hond niet oververhit geraakt. Het is niet bekend hoelang de hond op het balkon heeft gezeten.

dichtgevallen deur
Op het moment dat alle diensten weer wilden inpakken, kwamen de bewoners terug. Zij verklaarden dat ze alle ramen en deuren open lieten, maar dat de balkondeur moet zijn dichtgevallen en zo het dier buitensloot.

Agenten en de medewerkers van de dierenambulance hebben de eigenaren aangesproken en gewezen op de gevaren die het hete weer meebrengt. Het is niet bekend of de politie verdere stappen heeft ondernomen.

- Advertisement -

Gerelateerd