vrijdag, januari 28, 2022
4.1 C
Rotterdam
vrijdag 28 januari 2022

Mannen mishandelen agent in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Een politieagent raakte donderdagavond gewond tijdens een poging een man, die onder invloed was van drank en lachgas en geen rijbewijs had, ervan te weerhouden met een auto de weg op te gaan. De bestuurder en een kompaan mishandelden de agent. Beide mannen zijn aangehouden.

Agenten zagen via de beelden van cameratoezicht rond 21.15 uur dat een man, die even daarvoor alcohol had gedronken, op de Nieuwe Binnenweg in een auto stapte. Twee collega’s gingen erop af om de man te controleren.

Toen een van de agenten het bestuurdersportier opende, zat de bewuste man achter het stuur en inhaleerde de inhoud van een ballon. In het middenconsole van het voertuig zag de agent een geopend flesje bier staan. De agent twijfelde geen moment en meldde de man direct dat hij een rijverbod kreeg. Dat was nog voordat de agent ook constateerde dat de man geen rijbewijs had.

Worsteling
De man was niet onder de indruk. Hoewel hij wel was uitgestapt, schreeuwde hij tegen de agent, schold hem uit en bleef ondertussen aan de ballon zuigen. De agent geloofde niet dat de man, ondanks het rijverbod, niet de weg op zou gaan en vroeg de bestuurder naar de autosleutel.

De man weigerde de sleutels te overhandigen. De agent besloot de sleutels zelf uit het contact te halen. Dat probeerde de verdachte te verhinderen door pontificaal voor het portier te gaan staan en daarna de agent te duwen en te slaan. Er ontstond een worsteling.

Een kompaan van de verdachte die aan was komen lopen bemoeide zich ermee. De agent moest flinke klappen incasseren en raakte gewond. Het lukte de andere agent niet haar collega te ontzetten. Pas toen meerdere agenten assistentie kwamen verlenen, konden de twee belagers worden aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 26 en 24 jaar oud.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,123VolgersVolg
- advertentie -