Gevangene gewond na brand in Scheveningse gevangenis

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Vanmiddag heeft er een brand gewoed in een cel van de gevangenis in Scheveningen aan de Pompstationsweg. Hierbij is één persoon gewond geraakt.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar was ontstaan in een cel. De gedetineerde die in de cel was, weigerde naar buiten gegaan. Hierop is hij door het bijstandsteam van de gevangenis overmeesterd.

- Advertisement -

De gevangene is onder begeleiding van medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend of het slachtoffer gewond is geraakt door de brand of dat dit gebeurde tijdens het overmeesteren.

De brand was snel onder controle, maar vanwege de rookontwikkeling werd opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Nadat de ruimtes geventileerd waren, konden alle ontruimde gevangenen terug naar hun cel.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...