Hoogheemraadschap zet dijkwachten bij inspecties kades

woensdag 31 juli 2019 19:19

Rotterdam – De vrijwillige dijkwachten van Schieland en de Krimpenerwaard gaan meehelpen met de inspectie van droogte gevoelige kades in het gebied van het hoogheemraadschap. Tot nu toe hebben  medewerkers van het hoogheemraadschap inspectierondes gelopen.

Door het warme zomerweer is het neerslagtekort – ondanks de regenbuien – toegenomen. Daardoor is inspectie van alle droogte gevoelige kades nodig.

Bij langere perioden van veel zon en weinig regen inspecteren het hoogheemraadschap bij droogte gevoelige kades in het gebied. Door droogte kunnen in deze kades scheuren en verzakkingen ontstaan. Met deze inspecties en die van de dijkwachten kan het hoogheemraadschap deze snel opsporen en actie ondernemen als dat nodig is.

 

0 reacties

Hoogheemraadschap zet dijkwachten bij inspecties kades
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De vrijwillige dijkwachten van Schieland en de Krimpenerwaard gaan meehelpen met de inspectie van droogte gevoelige kades in het gebied van het hoogheemraadschap. Tot nu toe hebben  medewerkers van het hoogheemraadschap inspectierondes gelopen.

Door het warme zomerweer is het neerslagtekort – ondanks de regenbuien – toegenomen. Daardoor is inspectie van alle droogte gevoelige kades nodig.

Bij langere perioden van veel zon en weinig regen inspecteren het hoogheemraadschap bij droogte gevoelige kades in het gebied. Door droogte kunnen in deze kades scheuren en verzakkingen ontstaan. Met deze inspecties en die van de dijkwachten kan het hoogheemraadschap deze snel opsporen en actie ondernemen als dat nodig is.

 

Woning geventileerd na brand Leliestraat Sittard

Woning geventileerd na brand Leliestraat Sittard

Sittard - Maandagmorgen 10 augustus rond 0.10 uur was brand ontstaan in een woning aan de Leliestraat in Sittard. De brandweer heeft de brand weten te blussen en de woning geventileerd. Hoe de brand in de woning is ontstaan is niet bekend.Foto's : AS Media Bjorn de...

Brand in squashhal Barbarakruid Rotterdam

Brand in squashhal Barbarakruid Rotterdam

Rotterdam - In het pand van de Squashhal aan het Barbarakruid heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. De brand was ontstaan in de gevel van het pand en betrof vermoedelijk isolatiemateriaal. Het gedeelte waar de brand was ontstaan staat in de volle zon, de gevel...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!