Politie zoekt getuigen van een poging overval in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op maandag 8 juli is rond het middaguur een winkel aan de Gruttostraat in Rotterdam-Zuid overvallen. Ondanks het politieonderzoek zijn er nog geen verdachten aangehouden. De politie komt daarom graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Een jongeman stapte aan het begin van de middag de tabaks- en tijdschriftenwinkel binnen. Met een mes in zijn hand bedreigde hij de kassamedewerker en eiste geld uit de kluis. De medewerker wist de overvaller af te weren, waarna deze het op een rennen zette. Er is hierdoor niets buitgemaakt.

- Advertisement -

Getuigen verklaren dat de overvaller in de richting van de Korhaanstraat,  Fazantstraat en de Roodborststraat en de Tapuitstraat is gevlucht.

Getuigenoproep
De politie heeft diverse getuigen gehoord, bewakingsbeelden teruggekeken en (buurt)onderzoek gedaan. Dit heeft nog niet geleid tot het vinden van de dader.

Heeft u tips of een camerasysteem in deze of in één van de omliggende straten en is deze man hier op te zien, dan zouden wij deze beelden graag ontvangen voor het onderzoek. U kunt uw tips en beelden achterlaten via het tipformulier van de politie of bellen met 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, bel dan M. via 0800-7000.

Signalement
De verdachte is een blanke man met een donkere baard. Hij droeg een donkergrijze muts, een zwarte jas met capuchon en een wit klein teken op de linkerborst, een blauwe spijkerbroek, donkere schoenen en had een grijze tas met groene hengsels. De man bedekte zijn gezicht met een sjaal.

Opvallend detail: getuigen verklaren dat de overvaller al een poosje ‘rondhing’ op de kruising Fazantstraat-Gruttostraat.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...