zaterdag, november 27, 2021
3 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

17-jarige brokkenrijder vraagt om revanche na wilde achtervolging

- advertentie -

Rotterdam- Afgelopen nacht is een 17-jarige bestuurder gepakt na een wilde achtervolging. Toen deze in de boeien werd geslagen, complimenteerde de jonge brokkenrijder de diender: ”Jij kan echt ‘Fuc*ing’ goed rijden!” en vroeg eveneens om een revanche.

Rond 01:00 uur zag een agent een bromfiets zonder verlichting en met zeer hoge snelheid over de Prins Alexanderlaan rijden. Nadat het stopteken werd genegeerd, werden de optische licht en geluidssignalen geactiveerd en de achtervolging ingezet.

De snelheidsduivel haalde alles uit de kast om aan de politie te ontkomen: slingeren, wheelies trekken, over de trottoirs, tegen de richting in en via grasperken rijden. Voor de jonge verkeersdelinquent leek het dan ook allemaal wel een spelletje.

Op de Madernastraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed een groenperk in. Hij kon nog net aan ontkomen door snel weer op het zadel te springen en vervolgde zijn vluchtpoging richting winkelcentrum Lage Land. Opnieuw bleef de bestuurder de politie uitdagen. Uiteindelijk kwam de achtervolging tot een einde op het Samuel Esmeijerplein en kon de 17-jarige bestuurder worden aangehouden.

Revanche
”Jij kan echt ‘Fuc*ing’ goed rijden!”, zei de bestuurder lachend tegen de agent nadat die hem in de handboeien had geslagen en vroeg of hij een revanche kon krijgen met de agent in kwestie. “We moeten het ‘m nageven, deze jongeman heeft wel humor.”, aldus de politie.

Diverse bekeuringen en EMG-cursus
Uit onderzoek bleek dat de bromfiets niet gestolen was. Waarom hij ervandoor ging? Dat wist de bestuurder eigenlijk ook niet echt. Zijn rijbewijs werd per direct ingevorderd en meerdere bekeuringen zijn opgemaakt. Ook zal hij zich binnenkort bij het CBR moeten melden voor een verplichte cursus over verantwoord rijgedrag (EMG), kosten € 1180,00.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -