maandag, mei 10, 2021
16.7 C
Rotterdam
maandag 10 mei 2021

17-jarige brokkenrijder vraagt om revanche na wilde achtervolging

Rotterdam- Afgelopen nacht is een 17-jarige bestuurder gepakt na een wilde achtervolging. Toen deze in de boeien werd geslagen, complimenteerde de jonge brokkenrijder de diender: ”Jij kan echt ‘Fuc*ing’ goed rijden!” en vroeg eveneens om een revanche.

Rond 01:00 uur zag een agent een bromfiets zonder verlichting en met zeer hoge snelheid over de Prins Alexanderlaan rijden. Nadat het stopteken werd genegeerd, werden de optische licht en geluidssignalen geactiveerd en de achtervolging ingezet.

De snelheidsduivel haalde alles uit de kast om aan de politie te ontkomen: slingeren, wheelies trekken, over de trottoirs, tegen de richting in en via grasperken rijden. Voor de jonge verkeersdelinquent leek het dan ook allemaal wel een spelletje.

Op de Madernastraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed een groenperk in. Hij kon nog net aan ontkomen door snel weer op het zadel te springen en vervolgde zijn vluchtpoging richting winkelcentrum Lage Land. Opnieuw bleef de bestuurder de politie uitdagen. Uiteindelijk kwam de achtervolging tot een einde op het Samuel Esmeijerplein en kon de 17-jarige bestuurder worden aangehouden.

Revanche
”Jij kan echt ‘Fuc*ing’ goed rijden!”, zei de bestuurder lachend tegen de agent nadat die hem in de handboeien had geslagen en vroeg of hij een revanche kon krijgen met de agent in kwestie. “We moeten het ‘m nageven, deze jongeman heeft wel humor.”, aldus de politie.

Diverse bekeuringen en EMG-cursus
Uit onderzoek bleek dat de bromfiets niet gestolen was. Waarom hij ervandoor ging? Dat wist de bestuurder eigenlijk ook niet echt. Zijn rijbewijs werd per direct ingevorderd en meerdere bekeuringen zijn opgemaakt. Ook zal hij zich binnenkort bij het CBR moeten melden voor een verplichte cursus over verantwoord rijgedrag (EMG), kosten € 1180,00.

Related Articles

Vrouw uit Nieuwe Maas gered Maaskade Rotterdam

0
Rotterdam - Een vrouw is rond half 1 maandagmorgen ter hoogte van de Maaskade in...

Politie zoekt getuigen van poging beroving Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een poging beroving op de...

Auto raakt te water, omstanders schieten te hulp Noordersingel Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is zondagmiddag ter hoogte van de Noordersingel met de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie [...]

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat [...]

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord [...]

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax [...]

Fer maakt moedeloze indruk na nederlaag tegen Ajax

Fer maakt moedeloze indruk na nederlaag tegen Ajax [...]

Stay Connected

9,388FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg