Patiënten Maasstad Ziekenhuis vernamen Ebola gerucht via Facebook Lopikstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De patiënten welke gisterenavond in quarantaine werden gehouden waren slecht op de hoogte wat er nu precies aan de hand was. Een patiënt zou verschijnselen hebben gehad van het Ebolavirus waardoor de spoedeisende hulp meteen werd afgesloten. De patiënten in de wachtkamers kregen te horen dat ze niet meer naar buiten mochten. Waarvoor was op dat moment nog niet bekend.

De patiënten vernamen uiteindelijk via Facebook dat er mogelijk sprake was een persoon die binnen was gekomen met het Ebolavirus. Pas na vijf uur in spanning te hebben gezeten werd er aangegeven dat er geen sprake was van een daadwerkelijke Ebola-besmetting. Hierop mochten de mensen het ziekenhuis weer verlaten en betreden.

- Advertisement -

Hulpverleners schaalden gisterenavond iets voor 23.00 uur groot op, de Spoedeisende Hulp werd volledig afgesloten en de patiënt werd in quarantaine geplaatst. Waarom de verdenking op besmetting werd aangenomen is niet bekend. De laatste keer dat er onrust ontstond over Ebola was in 2015 in het Erasmus MC. Toen bleek er uiteindelijk ook geen sprake van een besmetting.

Foto’s : AS Media Jeffrey Jacobs

20190808122403.jpg

20190808122404.jpg

20190808122405.jpg

20190808122406.jpg

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...