donderdag, december 2, 2021
4.8 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Honderdtal betogers bij demonstratie tegen boerkaverbod in Den Haag

- advertentie -

Vandaag werd er bij het Koekamp in Den Haag betoogd tegen het boerkaverbod die per 1 augustus is ingegaan. Ongeveer honderd personen kwamen op de demonstratie af die, op enkele incidenten na, rustig verliep.

Met de nieuwe wet is het niet meer toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen in publieke gebouwen, zoals overheidsinstellingen, scholen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer. Het is nog de vraag of er echt zal worden gehandhaafd. Zo hebben enkele vervoersmaatschappijen al aangegeven niet op te zullen treden.

tekst loopt door onder foto

De demonstranten lieten vandaag hun tegengeluid horen. Meerdere sprekers kwamen aan bod. Ze spraken hun ongenoegen uit over de wet die mensen ervan weerhouden hun geloof op hun eigen manier te kunnen uiten.

Tegendemonstranten
Bij de demonstratie waren ook enkele tegenbetogers. Zo stond Pegida-voorman Edwin Wagensveld de aanwezige pers te woord. Ook waren er enkele omstanders die demonstranten probeerden te provoceren.

De politie heeft ook één aanhouding moeten verrichten. Een demonstrant die voor het verbod is, kwam opdagen met een bivakmuts over zijn hoofd. Vanwege de demonstratie was dit op het Koekamp niet verboden, maar om zijn punt te maken, liep de man met het gezicht bedekt naar het Centraal Station. Hier werd hij in de stationshal aangehouden.

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -