Honderdtal betogers bij demonstratie tegen boerkaverbod in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Vandaag werd er bij het Koekamp in Den Haag betoogd tegen het boerkaverbod die per 1 augustus is ingegaan. Ongeveer honderd personen kwamen op de demonstratie af die, op enkele incidenten na, rustig verliep.

Met de nieuwe wet is het niet meer toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen in publieke gebouwen, zoals overheidsinstellingen, scholen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer. Het is nog de vraag of er echt zal worden gehandhaafd. Zo hebben enkele vervoersmaatschappijen al aangegeven niet op te zullen treden.

- Advertisement -

tekst loopt door onder foto

De demonstranten lieten vandaag hun tegengeluid horen. Meerdere sprekers kwamen aan bod. Ze spraken hun ongenoegen uit over de wet die mensen ervan weerhouden hun geloof op hun eigen manier te kunnen uiten.

Tegendemonstranten
Bij de demonstratie waren ook enkele tegenbetogers. Zo stond Pegida-voorman Edwin Wagensveld de aanwezige pers te woord. Ook waren er enkele omstanders die demonstranten probeerden te provoceren.

De politie heeft ook één aanhouding moeten verrichten. Een demonstrant die voor het verbod is, kwam opdagen met een bivakmuts over zijn hoofd. Vanwege de demonstratie was dit op het Koekamp niet verboden, maar om zijn punt te maken, liep de man met het gezicht bedekt naar het Centraal Station. Hier werd hij in de stationshal aangehouden.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...