Minderjarige verdachten van brand Abraham van Beyerenstraat bekennen brandstichting

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De vier minderjarige verdachten die zijn aangehouden na de brand in een leegstaand bedrijfspand aan de Abraham van Beyerenstraat hebben schuld bekend.

De brand brak uit op zondagmiddag 4 augustus rond 16.15 uur op een bedrijventerrein. Omstanders hoorden een mogelijke explosie, maar de brandweer wist de brand snel te blussen. Er kon worden voorkomen dat omliggende panden schade opliepen.

- Advertisement -

De politie had aanwijzingen dat er sprake was van brandstichting en startte daarom een onderzoek. De vier verdachten (11 t/m 14 jaar) zijn in het kader van dat onderzoek aangehouden. Zij hebben bekend dat ze betrokken zijn geweest bij de brandstichting.

Onder meer vanwege hun jonge leeftijd zijn zij nu op vrije voeten. De Officier van Justitie zal beslissen hoe deze zaak zal worden afgedaan.

Wat doet de politie bij jeugdcriminaliteit?
Een uniforme aanpak van jeugdcriminaliteit is er niet. Een jongere die voor de eerste keer een strafbaar feit pleegt, vergt een andere aanpak dan een jeugdige veelpleger. Datzelfde geldt voor de verschillende problematische jeugdgroepen.

Het beleid is primair gericht om crimineel gedrag van jongeren te voorkomen. Gaan jongeren toch de fout in? Dan maken politie en justitie meestal gebruik van zogeheten ‘pedagogisch gerichte sancties’ zoals een verwijzing naar Halt. Pas in een later stadium gaan zij over tot (taak)straffen of maatregelen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...