Meerdere cocaïnevangsten en aanhoudingen in Rotterdam eo

Date:

Deel bericht:

Rotterdam en omstreken – De politie en douane hebben afgelopen tijd meerdere drugsvangsten mogen doen. In een bedrijfspand in Rozenburg zijn vijf personen aangehouden.

750 kilo cocaïne in container met fruit
Verstopt in een container met fruit vond de douane zondag 750 kilo cocaïne. Een onderzoeksteam van de politie deed nader onderzoek naar de partij drugs en kwam uit bij een bedrijfspand aan de Oranjelaan in Rozenburg.

- Advertisement -

Het is even na één uur ’s middags als het arrestatieteam van de politie Rotterdam maandag 12 augustus het bedrijfspand aan de Oranjelaan binnenstormt. De aanwezige mannen, vijf stuks, zijn aangehouden. Zij worden ervan verdacht te maken te hebben met de cocaïnevangst die de douane de dag ervoor in de Rotterdamse haven deed.

500 kilo cocaïne onderschept bij controle
Vrijdag 10 augustus vonden politie en douane tijdens een controle in de Rotterdamse haven ook al 500 kilo. De verdovende middelen zaten verstopt tussen vruchtenconcentraat in een container die op een opslagterrein stond op de Maasvlakte.

1500 kilo cocaïne verstopt in boomstammen
Op dinsdag 16 juli 2019 heeft de Douane een partij cocaïne gevonden van in totaal 1500 kilo. De drugs zaten verstopt in een container. Wegens lopend onderzoek is de vondst nu pas bekend gemaakt.

Tekst gaat verder onder foto

De Douane vond de drugs tijdens een controle in de haven van Rotterdam. De bewuste container was afkomstig uit Suriname en geladen met boomstammen. Tussen de boomstammen troffen douaneambtenaren de cocaïne aan.

De boomstammen waren bestemd voor een bedrijf in Bangladesh. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

Losstaande vondsten
De politie gaat er vanuit dat de vondsten los van elkaar staan. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Negen jaar gevangenisstraf geëist voor doodsteken restauranthouder in Rozenburg

Rozenburg - Donderdag 28 maart heeft het Openbaar Ministerie (OM) negen jaar gevangenisstraf geëist tegen een 52-jarige man...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...