Vrouw aangehouden na vondst van twaalf wapens Rotterdam

Date:

Deel bericht:

De Rotterdamse politie heeft woensdag 7 augustus een 26-jarige vrouw aangehouden na een tip over wapens. Na aanleiding van de tip stelde de politie een onderzoek in met een team van speciale rechercheurs op Excessief geweld. Dit leidde tot de aanhouding van de vrouw.

Na onderzoek in de woning werden er vier alarmpistolen, zes alarmrevolvers, twee gaspistolen, munitie, een geluidsdemper en diverse ombouwmaterialen aangetroffen. Twee alarmrevolvers waren al omgebouwd tot gebruiksklare vuurwapens. Alle goederen zijn in beslag genomen en de vrouw zit vast. De spullen zijn vermoedelijk in Belgie gekocht.

- Advertisement -

Alarmpistolen zijn op een echt vuurwapen gelijkende pistolen, die geen projectielen afvuren maar alleen een luide knal geven. Ze kunnen gebruikt worden als startpistolen bij een wedstrijd, filmproducties of het verjagen van vogels, maar ook als afschrikmiddel, het plegen van overvallen en andere criminele activiteiten. In Nederland zijn alleen alarmpistolen toegestaan en vrij verkrijgbaar als zij zijn voorzien van een dichte, vierkante en verkorte loop. Op deze manier zijn ze van dichtbij duidelijk herkenbaar als alarmpistool. Sommige exemplaren kunnen worden omgebouwd tot echte, scherpschietende vuurwapens. Deze types zijn in Nederland verboden.schietincidenten, tegen te gaan”, zegt één van de rechercheurs van het Team Excessief Geweld. “Met onderzoeken naar wapenhandel, met preventief fouilleren, maar ook door een melding over wapenbezit serieus te nemen en te onderzoeken.”

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...