dinsdag, augustus 3, 2021
12.8 C
Rotterdam
dinsdag 3 augustus 2021

54-jarige vrouw in hoger beroep schuldig bevonden voor veroorzaken fataal verkeersongeval Hellevoetsluis

Vandaag is de 54-jarige automobiliste veroordeeld voor het dodelijke ongeval wat ze veroorzaakte op 30 mei 2014 in Hellevoetsluis. Bij het ongeval kwamen twee voetgangers te overlijden toen ze door de vrouw werden aangereden.

Op de datum van het ongeval reed de vrouw in de auto op de Haringvlietweg (N497). Ze raakte twee voetgangers die op de fietsstrook langs de weg liepen en schampte ook een fietser. Hierna reed ze met de auto in de langs de weg gelegen sloot. De twee voetgangers zijn diezelfde dag overleden.

Epileptische aanval
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw ten tijde van het ongeval een epileptische aanval had. Ook leed ze aan blijvend hersenletsel uit een ongeval dat haar in eerder is overkomen. Hierdoor heeft de vrouw een verminderd normbesef en empathisch vermogen, en

Gedragsdeskundigen, die de vrouw in het kader van het hoger beroep van de strafzaak hebben onderzocht, menen dat zij daarom geheel ontoerekeningsvatbaar is voor het ongeval, wegens  het hersenletsel en de epilepsieaanval.

Oordeel
Het hof heeft beslist dat de vrouw wel degelijk schuld valt te verwijten, gezien haar verleden: Ze wist dat ze leed aan epileptische aanvallen, waarvan enkele al eerder ongelukken hadden veroorzaakt. Daarnaast was ze al langere tijd niet meer op controle geweest voor deze aanvallen. Wel is het hof van oordeel dat de vrouw, gezien haar ernstig hersenletsel, sterk verminderd toerekeningsvatbaar is voor de strafbare feiten.

Het hof legt de vrouw een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf op van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar. De vrouw moet zich gedurende de proeftijd melden bij de Reclassering en zich door de Reclassering laten begeleiden. Ook legt het hof in totaal 6 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid op. Verder moet de vrouw de schade betalen die de nabestaanden als benadeelde partijen hadden gevorderd.

Related Articles

Rutte: kleine eendaagse buitenfestivals kunnen toch doorgang vinden

0
Maandagmiddag 2 augustus hield Mark Rutte een persconferentie omtrent festivals. Hierin werd aangekondigd dat kleine...

Schietpartij blijkt spelende jongetjes met luchtbuks van papa Kanaalweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit voor een schietpartij op de...

Twee auto’s verwoest door nachtelijke brand in Vlaardingen

0
Vlaardingen - In de vroege uurtjes van maandag 2 augustus zijn twee auto's compleet verwoest...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Verdachte fatale steekpartij Beverwaard langer vast

Verdachte fatale steekpartij Beverwaard langer vast [...]

Jan Rot accepteert ziekte met 'liefde, rust en galgenhumor'

Jan Rot accepteert ziekte met 'liefde, rust en galgenhumor' [...]

Studentenvakbond: introductieweken dupe van 'zwabberbeleid'

Studentenvakbond: introductieweken dupe van 'zwabberbeleid' [...]

12-jarige lichtgewond na schot met luchtbuks in Capelle

12-jarige lichtgewond na schot met luchtbuks in Capelle [...]

Politie pakt Rotterdammer (37) voor inbraak in Druten

Politie pakt Rotterdammer (37) voor inbraak in Druten [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,010VolgersVolg