dinsdag, december 7, 2021
5.5 C
Rotterdam
dinsdag 7 december 2021

54-jarige vrouw in hoger beroep schuldig bevonden voor veroorzaken fataal verkeersongeval Hellevoetsluis

- advertentie -

Vandaag is de 54-jarige automobiliste veroordeeld voor het dodelijke ongeval wat ze veroorzaakte op 30 mei 2014 in Hellevoetsluis. Bij het ongeval kwamen twee voetgangers te overlijden toen ze door de vrouw werden aangereden.

Op de datum van het ongeval reed de vrouw in de auto op de Haringvlietweg (N497). Ze raakte twee voetgangers die op de fietsstrook langs de weg liepen en schampte ook een fietser. Hierna reed ze met de auto in de langs de weg gelegen sloot. De twee voetgangers zijn diezelfde dag overleden.

Epileptische aanval
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw ten tijde van het ongeval een epileptische aanval had. Ook leed ze aan blijvend hersenletsel uit een ongeval dat haar in eerder is overkomen. Hierdoor heeft de vrouw een verminderd normbesef en empathisch vermogen, en

Gedragsdeskundigen, die de vrouw in het kader van het hoger beroep van de strafzaak hebben onderzocht, menen dat zij daarom geheel ontoerekeningsvatbaar is voor het ongeval, wegens  het hersenletsel en de epilepsieaanval.

Oordeel
Het hof heeft beslist dat de vrouw wel degelijk schuld valt te verwijten, gezien haar verleden: Ze wist dat ze leed aan epileptische aanvallen, waarvan enkele al eerder ongelukken hadden veroorzaakt. Daarnaast was ze al langere tijd niet meer op controle geweest voor deze aanvallen. Wel is het hof van oordeel dat de vrouw, gezien haar ernstig hersenletsel, sterk verminderd toerekeningsvatbaar is voor de strafbare feiten.

Het hof legt de vrouw een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf op van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar. De vrouw moet zich gedurende de proeftijd melden bij de Reclassering en zich door de Reclassering laten begeleiden. Ook legt het hof in totaal 6 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid op. Verder moet de vrouw de schade betalen die de nabestaanden als benadeelde partijen hadden gevorderd.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -