dinsdag, november 30, 2021
9.5 C
Rotterdam
dinsdag 30 november 2021

Grote lekkage van zoutzuur bij Huntsman Merseyweg Botlek Rotterdam

- advertentie -

Botlek Rotterdam – Bij het chemische bedrijf Huntsman aan de Merseyweg in de Rotterdamse Botlek is zondagmorgen 18 augustus een lekkage ontstaan in een plant waar zoutzuur wordt gebruikt. Hoe groot de lekkage precies is, is momenteel nog onbekend. Zowel de bedrijfsbrandweer als de veiligheidsregio zijn uitgerukt naar de fabriek.

Met waterschermen worden vrijkomende dampen tegengehouden. Metingen buiten het terrein zijn vooralsnog negatief. Een Droneteam, en een ambulance staan standbye maar vooralsnog lijkt het incident zich binnen het fabrieksterrein af te spelen. De omgeving is deels afgezet en een goederentrein mag niet passeren.

Het is nog niet bekend hoelang het gaat duren voor het lek is gedicht.

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -