zaterdag, juli 31, 2021
17.2 C
Rotterdam
zaterdag 31 juli 2021

Maastunnel Rotterdam weer open in beide richtingen

Vanmorgen om 05.00 uur reed het allereerste voertuig officieel door de “Nieuwe” Maastunnel. Sinds 3 juli 2017 was de tunnel afgesloten van Noord naar Zuid voor een ingrijpende renovatie. De renovatie was hard nodig vanwege betonrot en verouderde technische installaties.

Een groep Maastunnel liefhebbers werd vanmorgen met een stokoude RET bus van Noord naar Zuid vervoerd. Een verbinding welke twee jaar lang niet gebruikt kon worden. Dit tot groot ongenoegen van de Rotterdamse weggebruiker. Vooral tijdens de spits zorgde de afsluiting voor veel files.

Tekst loopt door onder foto

De tunnel heeft nu weer het uiterlijk van vroeger. Stuk voor stuk werden de wandtegels verwijderd welke nog goed waren. Voor de missende tegels werden replica’s gemaakt. Ook het wegdek kreeg weer een gele kleur. De vroegere klinkers zijn wel vervangen voor asfalt.

Inspiratie
De Maastunnel werd in 1942 voor het eerst in gebruik genomen. De tunnel is een rijksmonument en de oudste in Nederland. Daarnaast was het de eerste tunnel in Nederland waarbij de tunneldelen elders werden gemaakt en daarna afgezonken. Een tunnel in de Amerikaanse staat Michigan is als inspiratie gebruikt.

Het nieuwe veiligheidssysteem van de tunnel heeft vandaag gelijk zijn werk gedaan. Al vier keer stond een te hoge vrachtwagen voor de tunnel, waaronder een vuilniswagen van de gemeente. Wanneer deze worden gemeten, gaan de lichten op rood zodat de vrachtwagen rechtsomkeert kan maken.

Related Articles

Aanrijding op kruising Eeweg Oudenhoorn

0
Op de kruising van de Eeweg en de Dorpsweg in Oudenhoorn heeft vanavond iets voor...

Meerdere aanhoudingen en gewonde na schietpartij Donge Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft na aanleiding van de schietpartij op de Donge in Rotterdam-Zevenkamp...

Automobilist rijdt snoeihard tegen trampaal Varkenoordseviaduct Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 08.50 uur gewond geraakt nadat hij met zijn...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen?

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen? [...]

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter [...]

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam [...]

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden [...]

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,006VolgersVolg