Maastunnel Rotterdam weer open in beide richtingen

maandag 19 augustus 2019 19:57

Vanmorgen om 05.00 uur reed het allereerste voertuig officieel door de “Nieuwe” Maastunnel. Sinds 3 juli 2017 was de tunnel afgesloten van Noord naar Zuid voor een ingrijpende renovatie. De renovatie was hard nodig vanwege betonrot en verouderde technische installaties.

Een groep Maastunnel liefhebbers werd vanmorgen met een stokoude RET bus van Noord naar Zuid vervoerd. Een verbinding welke twee jaar lang niet gebruikt kon worden. Dit tot groot ongenoegen van de Rotterdamse weggebruiker. Vooral tijdens de spits zorgde de afsluiting voor veel files.

Tekst loopt door onder foto

De tunnel heeft nu weer het uiterlijk van vroeger. Stuk voor stuk werden de wandtegels verwijderd welke nog goed waren. Voor de missende tegels werden replica’s gemaakt. Ook het wegdek kreeg weer een gele kleur. De vroegere klinkers zijn wel vervangen voor asfalt.

Inspiratie
De Maastunnel werd in 1942 voor het eerst in gebruik genomen. De tunnel is een rijksmonument en de oudste in Nederland. Daarnaast was het de eerste tunnel in Nederland waarbij de tunneldelen elders werden gemaakt en daarna afgezonken. Een tunnel in de Amerikaanse staat Michigan is als inspiratie gebruikt.

Het nieuwe veiligheidssysteem van de tunnel heeft vandaag gelijk zijn werk gedaan. Al vier keer stond een te hoge vrachtwagen voor de tunnel, waaronder een vuilniswagen van de gemeente. Wanneer deze worden gemeten, gaan de lichten op rood zodat de vrachtwagen rechtsomkeert kan maken.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Maastunnel Rotterdam weer open in beide richtingen
Schrijver:

 

 

Vanmorgen om 05.00 uur reed het allereerste voertuig officieel door de “Nieuwe” Maastunnel. Sinds 3 juli 2017 was de tunnel afgesloten van Noord naar Zuid voor een ingrijpende renovatie. De renovatie was hard nodig vanwege betonrot en verouderde technische installaties.

Een groep Maastunnel liefhebbers werd vanmorgen met een stokoude RET bus van Noord naar Zuid vervoerd. Een verbinding welke twee jaar lang niet gebruikt kon worden. Dit tot groot ongenoegen van de Rotterdamse weggebruiker. Vooral tijdens de spits zorgde de afsluiting voor veel files.

Tekst loopt door onder foto

De tunnel heeft nu weer het uiterlijk van vroeger. Stuk voor stuk werden de wandtegels verwijderd welke nog goed waren. Voor de missende tegels werden replica’s gemaakt. Ook het wegdek kreeg weer een gele kleur. De vroegere klinkers zijn wel vervangen voor asfalt.

Inspiratie
De Maastunnel werd in 1942 voor het eerst in gebruik genomen. De tunnel is een rijksmonument en de oudste in Nederland. Daarnaast was het de eerste tunnel in Nederland waarbij de tunneldelen elders werden gemaakt en daarna afgezonken. Een tunnel in de Amerikaanse staat Michigan is als inspiratie gebruikt.

Het nieuwe veiligheidssysteem van de tunnel heeft vandaag gelijk zijn werk gedaan. Al vier keer stond een te hoge vrachtwagen voor de tunnel, waaronder een vuilniswagen van de gemeente. Wanneer deze worden gemeten, gaan de lichten op rood zodat de vrachtwagen rechtsomkeert kan maken.

 

Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion verhuist

Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion verhuist

Den Haag - Het 'corona-dorp' voor daklozen dat was opgezet op het parkeerterrein naast het ADO-stadion, gaat verhuizen nu de eerste thuiswedstrijd in de voetbalarena gepland staat. "Thuis uitzieken voor mensen zonder huis", was de gedachte achter het opgebouwde dorp,...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!