Maastunnel Rotterdam weer open in beide richtingen

Date:

Deel bericht:

Vanmorgen om 05.00 uur reed het allereerste voertuig officieel door de “Nieuwe” Maastunnel. Sinds 3 juli 2017 was de tunnel afgesloten van Noord naar Zuid voor een ingrijpende renovatie. De renovatie was hard nodig vanwege betonrot en verouderde technische installaties.

Een groep Maastunnel liefhebbers werd vanmorgen met een stokoude RET bus van Noord naar Zuid vervoerd. Een verbinding welke twee jaar lang niet gebruikt kon worden. Dit tot groot ongenoegen van de Rotterdamse weggebruiker. Vooral tijdens de spits zorgde de afsluiting voor veel files.

- Advertisement -

Tekst loopt door onder foto

De tunnel heeft nu weer het uiterlijk van vroeger. Stuk voor stuk werden de wandtegels verwijderd welke nog goed waren. Voor de missende tegels werden replica’s gemaakt. Ook het wegdek kreeg weer een gele kleur. De vroegere klinkers zijn wel vervangen voor asfalt.

Inspiratie
De Maastunnel werd in 1942 voor het eerst in gebruik genomen. De tunnel is een rijksmonument en de oudste in Nederland. Daarnaast was het de eerste tunnel in Nederland waarbij de tunneldelen elders werden gemaakt en daarna afgezonken. Een tunnel in de Amerikaanse staat Michigan is als inspiratie gebruikt.

Het nieuwe veiligheidssysteem van de tunnel heeft vandaag gelijk zijn werk gedaan. Al vier keer stond een te hoge vrachtwagen voor de tunnel, waaronder een vuilniswagen van de gemeente. Wanneer deze worden gemeten, gaan de lichten op rood zodat de vrachtwagen rechtsomkeert kan maken.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...