Drie mannen in Rotterdam aangehouden na vondst vuurwapen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten hielden dinsdagavond op de Gouvernsestraat in Rotterdam drie mannen aan, nadat ze in de auto waarin zij zaten een vuurwapen hadden gevonden.

De agenten waren bezig met een preventieve fouilleeractie, toen ze de bewuste auto een stopteken gaven. Toen ze de inzittenden fouilleerden, troffen ze niets aan. Maar toen de wagen werd doorzochten, vonden ze een vuurwapen. De bestuurder, een 26-jarige man uit Den Haag en de Rotterdamse bijrijders (allebei 23 jaar) werden aangehouden.

- Advertisement -

Preventief fouilleren
Het aantal slachtoffers door vuurwapengeweld groeit. Ook gebruiken criminelen steeds vaker wapens bij overvallen, straatroven en bedreigingen. Mensen voelen zich hierdoor onveilig. De politie organiseert daarom preventieve fouilleeracties, zodat dit kan bijdragen aan het verkleinen van wapenbezit en -gebruik.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...