Steeds meer mensen met schulden onder toezicht

vrijdag 23 augustus 2019 08:15

Het aantal mensen dat door schulden onder toezicht is komen te staan van een bewindvoerder is de afgelopen jaren fors gestegen. In vijf jaar is er een stijging waarneembaar van een zorgwekkende zestig procent.

De stijging is te zien in de aanstellingen van bewindvoerders die rechters opleggen. In 2013 ging het om zo’n 35.000 personen tegenover 56.000 mensen in 2018. De totale groep van mensen onder bewind is groter. In 2018 waren dit er 255.150.

Onder bewind stellen
Het ‘onder bewind stellen’ gebeurt onder een kantonrechter. Deze stelt een bewindvoerder aan voor een persoon die niet voor zijn geldzaken en bezit kan zorgen.

Nieuwe initiatieven door rechters
Rechters maken zich grote zorgen door het toenemende formaat van de groep mensen die zich moeilijk staande kunnen houden en daardoor onder bewind komen te staan. Het vinden van hulp is lastig en rechtszaken kunnen mensen verder in de problemen brengen.

Daarom zijn rechters begonnen met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om mensen te helpen waar mogelijk. Zo worden er stappen genomen om rechtszaken te voorkomen en betalingsregelingen te treffen tussen de schuldeisers en schuldenaren. Ook proberen rechters meerdere schulden tegelijk te behandelen, zodat mensen sneller op weg geholpen kunnen worden.

 

0 reacties

Steeds meer mensen met schulden onder toezicht
Schrijver:

 

 

Het aantal mensen dat door schulden onder toezicht is komen te staan van een bewindvoerder is de afgelopen jaren fors gestegen. In vijf jaar is er een stijging waarneembaar van een zorgwekkende zestig procent.

De stijging is te zien in de aanstellingen van bewindvoerders die rechters opleggen. In 2013 ging het om zo’n 35.000 personen tegenover 56.000 mensen in 2018. De totale groep van mensen onder bewind is groter. In 2018 waren dit er 255.150.

Onder bewind stellen
Het ‘onder bewind stellen’ gebeurt onder een kantonrechter. Deze stelt een bewindvoerder aan voor een persoon die niet voor zijn geldzaken en bezit kan zorgen.

Nieuwe initiatieven door rechters
Rechters maken zich grote zorgen door het toenemende formaat van de groep mensen die zich moeilijk staande kunnen houden en daardoor onder bewind komen te staan. Het vinden van hulp is lastig en rechtszaken kunnen mensen verder in de problemen brengen.

Daarom zijn rechters begonnen met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om mensen te helpen waar mogelijk. Zo worden er stappen genomen om rechtszaken te voorkomen en betalingsregelingen te treffen tussen de schuldeisers en schuldenaren. Ook proberen rechters meerdere schulden tegelijk te behandelen, zodat mensen sneller op weg geholpen kunnen worden.

 

Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion verhuist

Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion verhuist

Den Haag - Het 'corona-dorp' voor daklozen dat was opgezet op het parkeerterrein naast het ADO-stadion, gaat verhuizen nu de eerste thuiswedstrijd in de voetbalarena gepland staat. "Thuis uitzieken voor mensen zonder huis", was de gedachte achter het opgebouwde dorp,...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!