Steeds meer mensen met schulden onder toezicht

Date:

Deel bericht:

Het aantal mensen dat door schulden onder toezicht is komen te staan van een bewindvoerder is de afgelopen jaren fors gestegen. In vijf jaar is er een stijging waarneembaar van een zorgwekkende zestig procent.

De stijging is te zien in de aanstellingen van bewindvoerders die rechters opleggen. In 2013 ging het om zo’n 35.000 personen tegenover 56.000 mensen in 2018. De totale groep van mensen onder bewind is groter. In 2018 waren dit er 255.150.

- Advertisement -

Onder bewind stellen
Het ‘onder bewind stellen’ gebeurt onder een kantonrechter. Deze stelt een bewindvoerder aan voor een persoon die niet voor zijn geldzaken en bezit kan zorgen.

Nieuwe initiatieven door rechters
Rechters maken zich grote zorgen door het toenemende formaat van de groep mensen die zich moeilijk staande kunnen houden en daardoor onder bewind komen te staan. Het vinden van hulp is lastig en rechtszaken kunnen mensen verder in de problemen brengen.

Daarom zijn rechters begonnen met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om mensen te helpen waar mogelijk. Zo worden er stappen genomen om rechtszaken te voorkomen en betalingsregelingen te treffen tussen de schuldeisers en schuldenaren. Ook proberen rechters meerdere schulden tegelijk te behandelen, zodat mensen sneller op weg geholpen kunnen worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...