zaterdag, december 4, 2021
4.7 C
Rotterdam
zaterdag 4 december 2021

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Agenten hebben maandag 26 augustus om 02.40 uur een 25-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden na een melding van een vuurwapen in een auto.

De politie kreeg zondagavond de melding dat er in een auto die in Nootdorp reed waarin vermoedelijk een vuurwapen aanwezig zou zijn. Het kenteken van de auto werd in het ANPR-systeem gezet om de auto te kunnen traceren.

De auto werd ’s nachts gezien op de A4, waarna de bestuurder op de Teijlerstraat in Den Haag staande werd gehouden voor een controle. Vanwege de melding van het mogelijke vuurwapen werd er een uitpraatprocedure gestart, waarbij de bestuurder aanwijzingen kreeg van de agenten om uit te stappen.

De man gaf geen gehoor aan de aanwijzingen, waarop een waarschuwingsschot werd gelost. De man kon hierna wel worden aangehouden. In zijn auto werd geen vuurwapen aangetroffen, maar wel werd een aantal XTC-pillen in beslag genomen. De man werd aangehouden voor het in het bezit hebben van verdovende middelen.


ANPR
De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om criminaliteit te bestrijden. Eén van deze middelen is de zogenoemde automatische nummerplaatherkenning (ANPR).

Aan de hand van een videocamera met daaraan een gespecialiseerd softwareprogramma worden kentekens gescand en vergeleken met zogenoemde hotlisten. Deze geven aan of er iets ‘mis’ is met het kenteken (gestolen, niet verzekerd etc.) Als er een ‘hit’ is, wordt het voertuig staande gehouden en worden zowel de bestuurder als de auto gecontroleerd.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,112VolgersVolg
- advertentie -