Twee verdachten van oplichting via Marktplaats aangehouden

Date:

Deel bericht:

De politie hield afgelopen week een 21-jarige man uit Delft en een 18-jarige man uit Den Haag aan voor oplichting. Zij zouden ruim dertig aanbieders van mobiele telefoons op Marktplaats hebben opgelicht door gebruik te maken van een nep-applicatie om te bankieren.

Begin januari meldde het eerste slachtoffer van deze oplichting zich bij de politie. Tussen januari en augustus van dit jaar zouden in totaal ruim dertig personen uit verschillende delen van het land zijn opgelicht door de twee verdachten.

- Advertisement -

Marktplaats
Via Marktplaats maakten de verdachten een afspraak om een mobiele telefoon te kopen van de aanbieder. Bij de daadwerkelijke overdracht lieten zij de aanbieders doen geloven dat er betaald was door een nep bankieren-applicatie te gebruiken.

Uitgebreid onderzoek leidde dinsdag 27 augustus en zondag 1 september tot de aanhouding van de twee verdachte mannen. Zij zitten op dit moment vast.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Lichaam in Vadedoplas Leiderdorp is van vermiste 38-jarige man

Leiderdorp - In de Vadedoplas in Leiderdorp is donderdagmiddag door kanovaarders een lichaam aangetroffen. De politie kwam snel...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...