Meerdere leden motorclub Calog Wagoh opgepakt voor betrokkenheid bij liquidaties

Date:

Deel bericht:

De politie heeft in onderzoek naar liquidaties door motorclub Calog Wagoh meerdere verdachten aangehouden. Dinsdag werden in Nederland drie mannen aangehouden. In Spanje en op Sint-Maarten werden eerder ook al twee verdachten opgepakt op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM).

De twee mannen die in het buitenland werden opgepakt zouden opdracht hebben gegeven tot liquidaties aan een al eerder opgepakt kopstuk van de motorclub. Dit kopstuk heet de opdrachten vervolgens uitgezet bij de drie aangehouden mannen in Nederland. De mannen zijn afkomstig uit Rijswijk en Den Haag.

- Advertisement -

De vijf verdachten hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan (uitlokking van) (poging) moord dan wel het plegen of medeplichtigheid aan voorbereidingshandeling daartoe.

Pro-formazitting
Om welke zaken het precies gaat, kan het OM vanwege het lopende onderzoek nog geen nadere toelichting geven. Verwacht wordt dat er bij de eerste pro-formazitting op 4 oktober meer informatie gegeven zal worden.

Tijdens deze zitting worden ook zaken behandeld van reeds aangehouden verdachten van de motorclub die diverse liquidaties hebben gepleegd of hierbij betrokken zijn geweest in onder andere Breukelen, Den Haag, Doorn en Rotterdam.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...