Rotterdamse partijen willen debat over trouwstoeten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Leefbaar Rotterdam, VVD en PVV willen met het Rotterdamse gemeentebestuur in debat over trouwstoeten in de stad. Aanleiding is de regelmatige overlast die de feestgangers geven voor overige weggebruikers en de recente incidenten.

De trouwstoeten zorgen met regelmaat voor overlast voor overige weggebruikers. Ze blokkeren de wegen, toeteren onnodig en vertonen asociaal rijgedrag. Het is overlast wat veel mensen een hoop ergernis wekt. Zo af en toe komt het ook tot incidenten, waarbij onschuldige weggebruikers betrokken raken.

- Advertisement -

Afgelopen vrijdagmiddag ging ook finaal fout toen een agent een trouwstoet tot stoppen maande: De feestgangers waren er niet van gediend en één van hen sloeg de agent knock-out. Er zijn diverse feestgangers, waaronder de bruidegom, aangehouden, maar geen van heen weigert de identiteit vrij te geven van de dader.

Burgemeester Aboutaleb
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb ziet dusver niks in speciale maatregelen. Er wordt volgens hem al scherp opgetreden tegen deze groepen die moedwillig verkeersregels aan de laars lappen. Wel wilt hij in gesprek gaan met de Marokkaanse en Turkse gemeenschappen, die vaak bij deze stoeten betrokken zijn.

Leefbaar Rotterdam, VVD en PVV willen een debat in de gemeenteraad en willen een nieuw beleid rondom deze stoeten. Het liefst zien zij dat er speciale regels komen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...