maandag, mei 10, 2021
16.2 C
Rotterdam
maandag 10 mei 2021

Vier jaar cel geëist tegen Rotterdamse beveiliger na dood Jip Jurg

Een avondje naar het Internationaal Film Festival Rotterdam kende 27 januari 2018 een noodlottig einde voor de 32-jarige bezoeker Jip Jurg. Door een handgemeen met een beveiliger kwam hij te overlijden. De beveiliger heeft vandaag vier jaar cel tegen zich horen eisen.

Jip was met vrienden naar het festival en gingen iets drinken in de Schouwburg. Toen hij met een glas naar buiten liep, sommeerde de beveiliger om het glas af te geven. Toen Jip dit niet wilde, ontstond er een handgemeen tussen beiden.

Toen Jip op de grond was gewerkt, leek het erop alsof het klaar was. De beveiliger gaf echter nog een harde trap na in de buik van het slachtoffer. De volgende dag werd het slachtoffer levenloos gevonden in zijn woning.

Inwendig letsel
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de schop van de beveiliger ernstig inwendig letsel had veroorzaakt, waardoor Jip kwam te overlijden. Het onderzoek heeft geen bewijs opgeleverd dat erop duidt dat de verdachte Jip opzettelijk heeft willen doden.

De officier van justitie vindt dat de verdachte, een nu 38-jarige man uit Rotterdam, zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan “zware mishandeling met de dood tot gevolg hebbend” en eist hiervoor een gevangenisstraf van vier jaar.

Totstandkoming eis
In de eis werd meegewogen dat de man het beroep als beveiliger uitvoert. Van een beveiliger wordt verwacht dat hij kan omgaan met mensen die dronken zijn of mensen die niet luisteren en vervelend kunnen zijn.

Daarnaast was het niet de eerste keer dat de verdachte in verband werd gebracht met een mishandeling. In 2016 is er aangifte gedaan van mishandeling van een man bij een bar. De beelden van die mishandeling zijn teruggevonden op de mobiele telefoon van de verdachte. Ook dit feit acht de officier van justitie wettig en overtuigend bewezen.

Tot slot neemt het OM het de verdachte kwalijk dat hij geen openheid van zaken heeft gegeven en dat hij blijft ontkennen dat hij Jip de schop heeft gegeven. “Op deze feiten kan niet anders gereageerd worden dan met een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf”, aldus de officier in zijn requisitoir.

Hij vervolgt: “De misdraging van de verdachte heeft ertoe geleid dat de familie van Jip, zijn uitgebreide kring van vrienden, kennissen en collega’s, hem voor altijd zullen moeten missen en dat is onverteerbaar.”

Related Articles

Vrouw uit Nieuwe Maas gered Maaskade Rotterdam

0
Rotterdam - Een vrouw is rond half 1 maandagmorgen ter hoogte van de Maaskade in...

Politie zoekt getuigen van poging beroving Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een poging beroving op de...

Auto raakt te water, omstanders schieten te hulp Noordersingel Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is zondagmiddag ter hoogte van de Noordersingel met de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie [...]

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat [...]

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord [...]

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax [...]

Fer maakt moedeloze indruk na nederlaag tegen Ajax

Fer maakt moedeloze indruk na nederlaag tegen Ajax [...]

Stay Connected

9,388FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg