Werkzaamheden Hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Zuidplas – Voor een betere doorstroming van het verkeer wordt de Hoofdweg aangepast, tussen de Schollevaartse Dreef grens met Capelle aan den IJssel en de Britsezoom  Nieuwerkerk aan den IJssel.

De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart op 2 september 2019. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. Tijdens de eerste week van september 2019 zijn er geen wegafsluitingen. Vanaf de tweede week (9 september) wordt de Hoofdweg voor drie weken in één rijrichting – Zuidplas richting Capelle aan den IJssel – afgesloten. De rijrichting Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel is altijd open. De werkzaamheden duren tot en met eind december 2019.

- Advertisement -

Verbetering doorstroming

De reconstructie van de Hoofdweg zorgt voor een betere verkeersdoorstroming en meer veiligheid. Door het realiseren van twee bypasses bij de rotonde op de kruising van de Hoofdweg en Laan van Avant-Garde kan het verkeer straks beter en sneller doorstromen. Voor meer verkeersveiligheid worden de fietsoversteekplaatsen verlegd. De doorstroming op de hoofdrijbaan verbetert al tijdens de werkzaamheden door gebruik van tijdelijke rijbanen en de vroegtijdige aanleg van een keerlus.

Buslijnen 190 en 383

De halte Luxemburgsezoom vervalt tussen 9 september en 31 december 2019. Dit is de halte direct bij de rotonde Britsezoom. Voor reisadvies raadpleeg www.arriva.nl.

Omleidingsroutes

De hinder voor de omgeving wordt zo veel mogelijk beperkt. Woningen en bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Ook is er rekening gehouden met andere bouw- en wegwerkzaamheden, zodat de rest van de omgeving bereikbaar blijft. De reistijd van de omleidingsroutes zijn tot een minimum beperkt. Weggebruikers kunnen hierbij rekening houden met vijf tot tien minuten extra reistijd.

Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder. De fietsers die gebruikmaken van de fietsoversteekplaats ter hoogte van het Warmoezenierspad hebben de langste omleiding van 5 minuten (ongeveer 1.200 meter).

Omleidingsroute Nieuwerkerk a/d IJssel richting Capelle aan den IJssel

Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer (ook buslijnen 190 en 383) vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel gedurende drie weken een omleiding via Europalaan >Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.

 

Omleidingsroute vanuit Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande in Rotterdam gedurende 3 weken een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...