Drie verdachten van witwassen aangehouden

donderdag 5 september 2019 16:27

Rotterdam – Afgelopen week hebben agenten drie verdachten aangehouden van witwassen. Ook zijn grote sommen geld en diverse goederen in beslag genomen.

Het is niet illegaal om grote hoeveelheden aan contant geld te hebben. Het moet echter wel aan te tonen zijn, dat dit te verklaren is en dit geld op een legale wijze verkregen is.

Dure auto’s op oprit
De eerste verdachte kwam aan het licht door de dure auto’s die op de oprit stonden bij een woning in Heijplaat. De verdachte had recent de drie dure bolides gekocht. De dagwaarde van de auto’s waren echter bijna drie keer zijn opgegeven jaarsalaris. Dit was voor agenten aanleiding om op onderzoek uit te gaan.

Naast de auto’s werd er nog ruim 14.000 euro aan cash aangetroffen en een half miljoen aan valse bankbiljetten. Ook werd een kleine hoeveelheid harddrugs gevonden. Het geld en de drugs werden in beslag genomen, evenals tientallen exclusieve horloges en sieraden, waarvan de echtheid nog wordt onderzocht.

De 38-jarige Rotterdammer is aangehouden en wordt verdacht van witwassen. Er is een onderzoek ingesteld.

Achtervolging
In het Oude Noorden van Rotterdam deden wijkagenten van basisteam Maas en Rotte ook een grote vondst. Zij wilden twee mannen preventief fouilleren die in een geparkeerde auto op de kruising Tollensstraat / Jensiusstraat zaten. De mannen hadden daar weinig oor naar en en gingen er te voet vandoor.

Eén van de wijkagenten zette gelijk een sprintje in, terwijl de ander de achtervolging in de politieauto startte. Een stuk verderop zag een voorbijganger de rennende agent aankomen en bood direct zijn bezorgfiets aan. Geholpen door een politiestudent die niet in dienst was, maar toevallig langskwam op zijn scooter, wisten ze de man in te halen en aan te houden.

Bij de fouillering bleek de 29-jarige Rotterdammer ruim 1000 euro aan briefgeld bij zich te hebben. Dat was nog niks in vergelijking met de tienduizenden euro’s in een rugtas in de auto waar het duo uit gevlucht was.

De bijrijder, die de andere kant op was gevlucht, het portiek in, werd opgewacht door twee andere agenten. Ook hij werd aangehouden. In het tasje van de 25-jarige Rotterdammer bleek nog bijna 2000 euro aan bankbiljetten te zitten.

De behulpzame voorbijganger is woensdag in het zonnetje gezet. Beide mannen zitten vast en ook naar hen is een onderzoek ingesteld.

 

0 reacties

Drie verdachten van witwassen aangehouden
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Afgelopen week hebben agenten drie verdachten aangehouden van witwassen. Ook zijn grote sommen geld en diverse goederen in beslag genomen.

Het is niet illegaal om grote hoeveelheden aan contant geld te hebben. Het moet echter wel aan te tonen zijn, dat dit te verklaren is en dit geld op een legale wijze verkregen is.

Dure auto’s op oprit
De eerste verdachte kwam aan het licht door de dure auto’s die op de oprit stonden bij een woning in Heijplaat. De verdachte had recent de drie dure bolides gekocht. De dagwaarde van de auto’s waren echter bijna drie keer zijn opgegeven jaarsalaris. Dit was voor agenten aanleiding om op onderzoek uit te gaan.

Naast de auto’s werd er nog ruim 14.000 euro aan cash aangetroffen en een half miljoen aan valse bankbiljetten. Ook werd een kleine hoeveelheid harddrugs gevonden. Het geld en de drugs werden in beslag genomen, evenals tientallen exclusieve horloges en sieraden, waarvan de echtheid nog wordt onderzocht.

De 38-jarige Rotterdammer is aangehouden en wordt verdacht van witwassen. Er is een onderzoek ingesteld.

Achtervolging
In het Oude Noorden van Rotterdam deden wijkagenten van basisteam Maas en Rotte ook een grote vondst. Zij wilden twee mannen preventief fouilleren die in een geparkeerde auto op de kruising Tollensstraat / Jensiusstraat zaten. De mannen hadden daar weinig oor naar en en gingen er te voet vandoor.

Eén van de wijkagenten zette gelijk een sprintje in, terwijl de ander de achtervolging in de politieauto startte. Een stuk verderop zag een voorbijganger de rennende agent aankomen en bood direct zijn bezorgfiets aan. Geholpen door een politiestudent die niet in dienst was, maar toevallig langskwam op zijn scooter, wisten ze de man in te halen en aan te houden.

Bij de fouillering bleek de 29-jarige Rotterdammer ruim 1000 euro aan briefgeld bij zich te hebben. Dat was nog niks in vergelijking met de tienduizenden euro’s in een rugtas in de auto waar het duo uit gevlucht was.

De bijrijder, die de andere kant op was gevlucht, het portiek in, werd opgewacht door twee andere agenten. Ook hij werd aangehouden. In het tasje van de 25-jarige Rotterdammer bleek nog bijna 2000 euro aan bankbiljetten te zitten.

De behulpzame voorbijganger is woensdag in het zonnetje gezet. Beide mannen zitten vast en ook naar hen is een onderzoek ingesteld.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!