Drie verdachten van witwassen aangehouden

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen week hebben agenten drie verdachten aangehouden van witwassen. Ook zijn grote sommen geld en diverse goederen in beslag genomen.

Het is niet illegaal om grote hoeveelheden aan contant geld te hebben. Het moet echter wel aan te tonen zijn, dat dit te verklaren is en dit geld op een legale wijze verkregen is.

- Advertisement -

Dure auto’s op oprit
De eerste verdachte kwam aan het licht door de dure auto’s die op de oprit stonden bij een woning in Heijplaat. De verdachte had recent de drie dure bolides gekocht. De dagwaarde van de auto’s waren echter bijna drie keer zijn opgegeven jaarsalaris. Dit was voor agenten aanleiding om op onderzoek uit te gaan.

Naast de auto’s werd er nog ruim 14.000 euro aan cash aangetroffen en een half miljoen aan valse bankbiljetten. Ook werd een kleine hoeveelheid harddrugs gevonden. Het geld en de drugs werden in beslag genomen, evenals tientallen exclusieve horloges en sieraden, waarvan de echtheid nog wordt onderzocht.

De 38-jarige Rotterdammer is aangehouden en wordt verdacht van witwassen. Er is een onderzoek ingesteld.

Achtervolging
In het Oude Noorden van Rotterdam deden wijkagenten van basisteam Maas en Rotte ook een grote vondst. Zij wilden twee mannen preventief fouilleren die in een geparkeerde auto op de kruising Tollensstraat / Jensiusstraat zaten. De mannen hadden daar weinig oor naar en en gingen er te voet vandoor.

Eén van de wijkagenten zette gelijk een sprintje in, terwijl de ander de achtervolging in de politieauto startte. Een stuk verderop zag een voorbijganger de rennende agent aankomen en bood direct zijn bezorgfiets aan. Geholpen door een politiestudent die niet in dienst was, maar toevallig langskwam op zijn scooter, wisten ze de man in te halen en aan te houden.

Bij de fouillering bleek de 29-jarige Rotterdammer ruim 1000 euro aan briefgeld bij zich te hebben. Dat was nog niks in vergelijking met de tienduizenden euro’s in een rugtas in de auto waar het duo uit gevlucht was.

De bijrijder, die de andere kant op was gevlucht, het portiek in, werd opgewacht door twee andere agenten. Ook hij werd aangehouden. In het tasje van de 25-jarige Rotterdammer bleek nog bijna 2000 euro aan bankbiljetten te zitten.

De behulpzame voorbijganger is woensdag in het zonnetje gezet. Beide mannen zitten vast en ook naar hen is een onderzoek ingesteld.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...