Drone onderschept door politie tijdens Wereldhavendagen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft zondag 8 september bij de Wereldhavendagen in Rotterdam met succes dronedetectie-apparatuur ingezet. Een drone is in beslag genomen en tegen de vlieger is proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 14.15 uur zag de politie met de detectieapparatuur een drone opstijgen bij Charloise Hoofd. Agenten troffen daar even later de dronevlieger aan. De 39-jarige vlieger uit Amsterdam heeft meerdere boetes ontvangen voor het vliegen in verboden gebied (no-fly zonde) en het niet in het zicht hebben van de drone tijdens de vlucht.

- Advertisement -

Het geheugenkaartje van de drone is in beslag genomen. De luchtvaartpolitie van de Landelijke Eenheid handelt de zaak verder af.

Test dronedetectiesystemen
De Landelijke Eenheid test momenteel met verschillende dronedetectiesystemen. Na de testperiode wordt gekeken welk systeem het meest geschikt is voor de werkzaamheden  van de politie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...