donderdag, mei 13, 2021
10.4 C
Rotterdam
donderdag 13 mei 2021

Haags café aan Cartesiusstraat gesloten na tip drugshandel

Den Haag -Zondagmiddag 8 september heeft de politie na een anonieme tip een inval gedaan in een café aan de Cartesiusstraat. Vijf personen zijn aangehouden. Ook zijn er harddrugs en een taser in beslag genomen. De gemeente heeft het café per direct gesloten.

De tip kwam binnen via Meld Misdaad Anoniem en ging over drugshandel dat vanuit het café zou plaatsvinden. Bij observatie van het pand bleek dat er veel aanloop was van mensen die minder dan een minuut binnen bleven.

Zondagmiddag hielden agenten drie bezoekers staande die korte tijd in het café waren geweest. Bij twee Hagenaars troffen de politiemensen inderdaad een gebruikershoeveelheid harddrugs aan; de derde verklaarde alleen naar het toilet te zijn geweest. In het kader van het onderzoek werden zij aangehouden.

Voor de politie was er reden genoeg om het café te betreden. Daar vonden agenten bij een persoon meerdere bolletjes cocaïne. Ook vonden zij bij de doorzoeking van het café nog een taser. Uiteindelijk hielden agenten in totaal twee personen aan. In de woning van een van deze verdachten vonden agenten nog een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en cash geld. Alles is in beslag genomen.

De recherche verricht verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Gemeente Den Haag heeft direct het café als de woning gesloten voor een periode van twee weken. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Related Articles

Politie houdt twee verdachten aan voor schietpartij Ooievaarspad Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de schietpartij op...

Politie Den Haag start inleveractie voor wapens

0
Regio Haaglanden - De politie-eenheid Den Haag houdt van 17 tot 22 mei een inleveractie...

Politie lost schot op banden bij aanhouding dronken automobilist in Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft dinsdagavond een stomdronken 38-jarige Vlaardinger aangehouden. De politie heeft daarvoor...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over [...]

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast'

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast' [...]

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam [...]

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater [...]

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks [...]

Stay Connected

9,389FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg