zondag, december 5, 2021
4 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Haags café aan Cartesiusstraat gesloten na tip drugshandel

- advertentie -

Den Haag -Zondagmiddag 8 september heeft de politie na een anonieme tip een inval gedaan in een café aan de Cartesiusstraat. Vijf personen zijn aangehouden. Ook zijn er harddrugs en een taser in beslag genomen. De gemeente heeft het café per direct gesloten.

De tip kwam binnen via Meld Misdaad Anoniem en ging over drugshandel dat vanuit het café zou plaatsvinden. Bij observatie van het pand bleek dat er veel aanloop was van mensen die minder dan een minuut binnen bleven.

Zondagmiddag hielden agenten drie bezoekers staande die korte tijd in het café waren geweest. Bij twee Hagenaars troffen de politiemensen inderdaad een gebruikershoeveelheid harddrugs aan; de derde verklaarde alleen naar het toilet te zijn geweest. In het kader van het onderzoek werden zij aangehouden.

Voor de politie was er reden genoeg om het café te betreden. Daar vonden agenten bij een persoon meerdere bolletjes cocaïne. Ook vonden zij bij de doorzoeking van het café nog een taser. Uiteindelijk hielden agenten in totaal twee personen aan. In de woning van een van deze verdachten vonden agenten nog een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en cash geld. Alles is in beslag genomen.

De recherche verricht verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Gemeente Den Haag heeft direct het café als de woning gesloten voor een periode van twee weken. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -