zaterdag, november 27, 2021
2.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

OBS West heropend als eerste energieneutrale basisschool van Capelle aan den IJssel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Maandag 9 september heeft Wethouder Nico van Veen basisschool OBS West heropend. De school is vanaf heden de eerste energieneutrale basisschool van Capelle aan den IJssel. De heropening vond plaats samen met oud-directeur Jan Noordam en directrice Angelique Snoei van de school.

Het dak van de school is geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Gasketels zijn verwijderd en vervangen door warmtepompen. Er is energiezuinige LED-verlichting geplaatst, de ventilatie is verbeterd en het glas is vervangen door HR++ glas. De 850 zonnepanelen wekken 216.600 kWh op, gelijk aan het energieverbruik van 50 tot 75 huishoudens.

Wethouder (Duurzaamheid) Van Veen: “In 2015 startte de gemeente met het project energieke scholen. Daarbij is vooral gekeken naar energiebesparing, zoals isolatie en LED-verlichting en het plaatsen van zonnepanelen. Maar we wilden meer. De ambitie was om een bestaand schoolgebouw volledig te verduurzamen door een totaalpakket van maatregelen en dat is nu met OBS West voor het eerst gelukt”.

Directrice Snoei is erg enthousiast over haar nieuwe school: “Het is een enorme luxe om als nieuwe directeur van OBS West te starten op een school die technisch gezien volledig duurzaam is gemaakt.”

Verbetering
OBS West is gebouwd in 1992. Het klimaat was lastig te beheersen. In de zomer was het snel te warm en in de winter moest de verwarming hoog gezet worden om het warm te krijgen. Door de aanpassingen is er een verbetering ontstaan van luchtkwaliteit, temperatuur, comfort en licht.

Wethouder Van Veen: “OBS West en de Stichting BLICK verdienen een grote pluim voor de bijdrage die zij leverden aan de verdere verduurzaming van Capelle aan den IJssel. Ik hoop dat dit project een voorbeeld is voor de andere scholen in de gemeente en de schoolbesturen om daar verder mee aan de slag gaan.”.

Met het project energieke scholen ondersteunde de gemeente de afgelopen jaren schoolbesturen bij het nemen van maatregelen om energie te besparen.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -