Politie onderzoekt schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium Kreeftstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dinsdagmorgen 10 september zijn er rond 9.50 uur meerdere schoten gelost op de Kreeftstraat bij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Bij het winkelcentrum zou een zwarte Range Rover onder vuur zijn genomen. Ook een andere auto en de McDonald’s zijn getroffen. De inzittenden van de Range Rover zijn aangehouden.

- Advertisement -

Carjacking
Na de schietpartij gingen de schutters er direct vandoor richting de Hoofdweg. Hier stalen zij een auto van een weggebruiker zijn hierna nog altijd voortvluchtig. De automobilist zou hierbij niet gewond zijn geraakt.

Op de vluchtauto zijn eveneens kogelgaten te zien en is een zijruit kapot. Dit zou zijn veroorzaakt toen de inzittenden van de zwarte Range Rover, die bij het winkelcentrum werden beschoten, op hun beurt het vuur openden op de schutters.

GRIP 1
De politie is nog op zoek naar de verdachten. Er is ten behoeve van de communicatie tussen de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1.

De politie is volop bezig met het onderzoek. Op de Hoofdweg is een plaats delict gemaakt en ook de omgeving van de Kreefstraat is volledig afgesloten.

Speciale ruimte voor getuigen
Vele winkels van het winkelcentrum sloten (tijdelijk) hun deuren vanwege het incident. Leerlingen van middelbare school Meerpaal aan de Kreeftstraat moesten in het schoolgebouw blijven.

Omstanders die getuige waren van het incident raakten in paniek en rende naar binnen. Hulpverleners boden hulp bij Centrum Jeugd & Gezin aan de Waagschaalhof. Een speciale ruimte was ingericht voor de getuigen. Mensen kunnen hier ook slachtofferhulp krijgen.

Foto’s Kreeftstraat:

 

Foto’s Hoofdweg:

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningbrand tijdens werkzaamheden aan Paganinistraat in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagochtend 28 maart rond 12.10 uur is er brand uitgebroken bij een woning...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...