CJG Capelle aan den IJssel presenteert podcastserie ‘Over Ouderschap’

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Hoe is het om vader of moeder te zijn? Waar moeten ouders aan wennen in het begin? En wat valt eigenlijk wel mee? Om dit te beantwoorden heeft het Capelse Centrum voor Jeugd & Gezin een vijfdelige podcastserie opgenomen.

Het Centrum voor Jeugd & Gezin (CJG) ondersteunt ouders bij vragen over opgroeien, opvoeden en de gezondheid van hun kinderen. In de nieuwe, vijfdelige podcastserie ‘Over Ouderschap’ van CJG Capelle aan den IJssel hoor je tien ouders vertellen over hun ervaringen als ouder.

- Advertisement -

Het opnemen van de serie was een uniek project, waarbij ouders in de wachtruimte van het centrum werden benaderd. Het gebeurde zonder enige voorbereiding bij de ouders. Ze waren heel open en eerlijk over hun uitdagingen in het ouderschap. De spontaniteit in de verhalen hebben een prachtige dimensie gegeven aan de podcastserie.

Meer openheid en begrip
Het CJG hoopt met de serie ervoor te zorgen dat er meer openheid en begrip naar elkaar ontstaat. Maar ook dat ouders durven te zeggen waar ze moeite mee hebben en om hulp durven te vragen. Je hoeft er als ouder niet alleen voor te staan.

Het kan voor ouders heel helpend zijn om verhalen van andere ouders te horen. Daarnaast is het ook voor professionals waardevol om deze verhalen te horen. Hoe ervaren ze het ouderschap? Waar lopen ze tegenaan? Wat hebben ze nodig?

‘Luisteren naar ervaringen van andere ouders kan altijd waardevol zijn’
Ouderschap is een onderwerp waar mensen graag over praten, over lezen en naar willen luisteren. Wat doet het ouderschap met een mens? Wat verrast ouders, wat zijn mooie dingen en wat is lastig? Het luisteren naar ervaringen van andere ouders kan altijd waardevol zijn.

Zeker in de eerste fase moeten ouders vaak nog wennen. Er verandert veel in je leven en ook bijvoorbeeld in je relatie als er een kind wordt geboren. Als je dan van andere ouders hoort dat ook zij in het begin wat moeite hadden, kan dat je eigen situatie verzachten.

Luister de eerste aflevering
Via www.cjgcapelle.nl/podcasts is de eerste aflevering te beluisteren. In deze eerste aflevering vertellen ouders hoe het krijgen van een kind hun leven heeft veranderd. Iedere twee weken zal er een nieuwe aflevering worden gepubliceerd. Houd voor de nieuwe afleveringen de website en social media van CJG Capelle aan den IJssel in de gaten!

Het CJG Capelle aan den IJssel blijft niet stil zitten na deze serie. Ze willen na deze podcastserie ook een serie maken met verhalen van ouders die ondersteuning hebben gehad van de jeugd- en gezinscoaches van het centrum, zo laten zij in een reactie weten.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...