Leiden verwijdert meerdere boten uit singels

zaterdag 14 september 2019 15:27

Leiden – Om Leiden schoon en aantrekkelijk te houden heeft Handhaving meerdere boten uit het Leidse water verwijderd.

De verwijderde boten voldeden niet aan de regels van de gemeente. Zo hadden ze geen geldige ligplaatsvergunning of waren verwaarloosd. Dit jaar heeft Handhaving al meerdere keren zo’n lichtactie gehouden en zal dit blijven doen.

Behalve dat de boten niet aan de regels voldeden, vormden sommigen ook een gevaar op het water. Zo zijn vaartuigen op de bodem een obstakel voor scheepvaart. Ook zijn de boten een risico voor het milieu wanneer de olie gaat lekken.

Waar gaan de boten heen?
Alle verwijderde boten zijn naar een opslagplaats gebracht. De boten kunnen, na het voldoen van gemaakte kosten, door de eigenaar worden opgehaald. Wordt een boot niet opgehaald? Dan wordt deze verkocht via een veiling of vernietigd.

 

0 reacties

Leiden verwijdert meerdere boten uit singels
Schrijver:

 

 

Leiden – Om Leiden schoon en aantrekkelijk te houden heeft Handhaving meerdere boten uit het Leidse water verwijderd.

De verwijderde boten voldeden niet aan de regels van de gemeente. Zo hadden ze geen geldige ligplaatsvergunning of waren verwaarloosd. Dit jaar heeft Handhaving al meerdere keren zo’n lichtactie gehouden en zal dit blijven doen.

Behalve dat de boten niet aan de regels voldeden, vormden sommigen ook een gevaar op het water. Zo zijn vaartuigen op de bodem een obstakel voor scheepvaart. Ook zijn de boten een risico voor het milieu wanneer de olie gaat lekken.

Waar gaan de boten heen?
Alle verwijderde boten zijn naar een opslagplaats gebracht. De boten kunnen, na het voldoen van gemaakte kosten, door de eigenaar worden opgehaald. Wordt een boot niet opgehaald? Dan wordt deze verkocht via een veiling of vernietigd.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!