Vervoer gevaarlijke stoffen bij Waalhaven Zuid Rotterdam per direct gestopt
via

 

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...

Rotterdam – Het vervoer van gevaarlijke stoffen bij de Waalhaven in Rotterdam is per direct stilgelegd. Dit blijkt uit een brief van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

In de brief staat dat ProRail bij een test erachter is gekomen dat de bluswatervoorzieningen niet op orde waren. Daardoor kon bij calamiteiten geen veiligheid worden gegarandeerd. Hierop is besloten het vervoer bij emplacement Waalhaven Zuid direct te stoppen.

De spoorbeheerder was al bezig de bluscapaciteiten te verbeteren en maakte dus al gebruik van een tijdelijk alternatief. Dit bleek nu echter niet afdoende tijdens een test op 13 september.

De staatsecretaris wilt antwoorden van ProRail over hoe dit heeft kunnen gebeuren. ProRail werkt momenteel hard door om de situatie te herstellen en het verbod weer op te kunnen heffen: “ProRail realiseert zich dat dit zeer vervelend is voor onze klanten en werkt hard aan een nieuwe oplossing, om klanten zo snel mogelijk weer te kunnen laten rangeren met gevaarlijke stoffen.”, zo valt te lezen op hun website.

 

Vervoer gevaarlijke stoffen bij Waalhaven Zuid Rotterdam per direct gestopt
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Het vervoer van gevaarlijke stoffen bij de Waalhaven in Rotterdam is per direct stilgelegd. Dit blijkt uit een brief van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

In de brief staat dat ProRail bij een test erachter is gekomen dat de bluswatervoorzieningen niet op orde waren. Daardoor kon bij calamiteiten geen veiligheid worden gegarandeerd. Hierop is besloten het vervoer bij emplacement Waalhaven Zuid direct te stoppen.

De spoorbeheerder was al bezig de bluscapaciteiten te verbeteren en maakte dus al gebruik van een tijdelijk alternatief. Dit bleek nu echter niet afdoende tijdens een test op 13 september.

De staatsecretaris wilt antwoorden van ProRail over hoe dit heeft kunnen gebeuren. ProRail werkt momenteel hard door om de situatie te herstellen en het verbod weer op te kunnen heffen: “ProRail realiseert zich dat dit zeer vervelend is voor onze klanten en werkt hard aan een nieuwe oplossing, om klanten zo snel mogelijk weer te kunnen laten rangeren met gevaarlijke stoffen.”, zo valt te lezen op hun website.

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...