Jongens (6 en 9) omgekomen bij brand in Strijbeek

Date:

Deel bericht:

Strijbeek/Rotterdam – Zaterdagnacht 14 september rond middernacht zijn twee jongens van zes en negen jaar oud omgekomen bij een brand in Strijbeek (Noord-Brabant). Ook een oma en vader raakten gewond.

Het drama voltrok zich in een houten chalet in een bosperceel. Twee kleinkinderen uit Rotterdam verbleven met een vriendje (uit de omgeving) bij hun oma toen de brand uitbrak. De vrouw en één van de kinderen konden tijdig de woning verlaten.

- Advertisement -

Als snel ontstond het vermoeden dat de kinderen nog in de woning waren. De vader van een van de twee achtergebleven kinderen verbleef in een naastgelegen chalet en trachtte nog het brandende pand te betreden om ze te redden. De brand was echter te hevig en zowel de vader als de hulpdiensten waren niet in staat de brandende woning in te gaan.

Terwijl de brandweer met man en macht de woning stond te blussen, zochten speurhonden in de omgeving naar de kinderen. Helaas werd het vermoeden even later bevestigd en werden de lichamen van de overleden jongetjes aangetroffen.

De families van de twee jongetjes waren ter plaatse en worden opgevangen voor medische en psychische zorg. De oma en vader raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Onderzoek
Hoewel er geen aanwijzingen zijn van een strafbaar feit of verwijtbaar gedrag heeft de politie toch een onderzoek ingesteld. Dat wordt altijd gedaan als er sprake is van een niet natuurlijke dood, in dit geval als iemand overlijdt aan een ongeval. Dat onderzoek bestaat onder andere uit een forensisch onderzoek op de plaats van het incident als dat mogelijk is, een schouw van de twee lichamen en een tactisch onderzoek door de recherche.

Bij zulk onderzoek worden de direct betrokkenen gehoord en eventueel getuigen. Om begrijpelijke redenen is het de komende tijd niet mogelijk om de direct betrokkenen te horen. Het onderzoek zal dan ook minimaal enkele weken in beslag gaan nemen. De burgemeester is op de hoogte gebracht en er zal ook contact gezocht worden met de scholen waar de twee jongens op zitten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...