dinsdag, november 30, 2021
9.9 C
Rotterdam
dinsdag 30 november 2021

Jaar cel geëist tegen psychiater die seksuele relatie begon met patiënte

- advertentie -

Den Haag / Voorschoten – Het Openbaar ministerie heeft vandaag twaalf maanden gevangenisstraf geëist tegen een 53-jarige psychiater die een seksuele relatie begon met zijn patiënte. Die patiënte is daardoor verder in de problemen geraakt.

De vrouw meldde zich begin 2015 bij de praktijk in Voorschoten. Door huwelijksproblemen had zij behoefte aan professionele hulp. De psychiater misbruikte de behandelrelatie echter om iets met de kwetsbare vrouw te beginnen. Het kwam tot seks waarvan de vrouw achteraf veel spijt had. Zij voelde zich door de psychiater misbruikt en deed aangifte.

De psychiater heeft op zitting een verklaring heeft afgelegd waarin hij een deel van de handelingen erkent. Tegelijkertijd ontkent hij dat de seks plaatsvond binnen een behandelrelatie. Het OM wijst er echter op dat zij steeds in de praktijk van de verdachte afspraken. Ook heeft de psychiater in december 2015 een brief verstuurd waarin hij het slachtoffer aanduidt als ‘patiënte’.

Psychisch overwicht als hulpverlener
Volgens de officier van justitie heeft de psychiater misbruikt gemaakt van zijn psychisch overwicht als hulpverlener en zich schuldig gemaakt aan ontucht met een patiënte.  “De verdachte heeft zich enkel en alleen laten leiden door zij eigen lusten en is daarbij duidelijk over de grenzen heen gegaan die voor hem als hulpverlener gelden”, aldus de officier van justitie.

Volgens haar is het slachtoffer door zijn handelen nog verder in problemen gekomen, waardoor zij nu aan PTSS leidt. Verder nam zij het de psychiater kwalijk dat hij nooit heeft willen verklaren tijdens het onderzoek, nooit excuses heeft gemaakt aan het slachtoffer en ook niet mee heeft willen werken aan psychologisch onderzoek.

Gevangenisstraf en beroepsverbod
Zij eisten tegen de verdachte twaalf maanden cel (waarvan vier maanden voorwaardelijk) en een beroepsverbod van vijf jaar. De uitspraak is over twee weken.

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -