zaterdag, november 27, 2021
2.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

Inzet hulpdiensten na achtergelaten kinderfiets langs waterkant

- advertentie -

Voorschoten – Dinsdagavond 17 september heeft de brandweer rond 18.40 uur zoekslagen verricht in de vijver van het Burgemeester Berkhoutpark, nadat een kinderfietsje werd gevonden langs de waterkant.

Meerdere duikers van de brandweer en brandweerlieden in waterpakken doorzochten het water. Dit is een procedure als er speelgoed, kleding of fietsen langs of in het water liggen. Zo kunnen de hulpdiensten uitsluiten dat er iemand in het water ligt.

Uiteindelijk werd er niemand aangetroffen. Enkele omstanders wisten ook te vertellen dat het fietsje al enige tijd rondzwerft in het park. De politie heeft de fiets meegenomen.

Voorkom grote inzet van hulpdiensten
Het gebeurt geregeld dat hulpdiensten moeten uitrukken voor onbeheerd materiaal langs of in het water. Dit kan voorkomen worden door dit simpelweg niet achter te laten.

Hoofdagent Paul van bureau Leiden-Zuid doet daarom een oproep op aan alle ouders: “Komt uw kind zonder speelgoed of fiets thuis? Haal dit dan zo snel mogelijk op. Dat voorkomt een grote inzet van de hulpdiensten!”

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -