dinsdag, november 30, 2021
9.9 C
Rotterdam
dinsdag 30 november 2021

Volvo en HartslagNu slaan handen ineen met Lifesaver-project

- advertentie -

De overlevingskans bij een hartstilstand is het grootst wanneer binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie. Helaas is er niet altijd een AED in de directe omgeving. In samenwerking met Volvo start HartslagNu daarom een uniek project: Lifesaver.

Met een AED in een Volvo die is aangesloten op het reanimatie oproepsysteem van HartslagNu kan hulpverlening snel ter plekke zijn. Zodra een burgerhulpverlener een reanimatiemelding ontvangt en deze accepteert, navigeert de Volvo onmiddellijk naar de noodlocatie. Daar kan direct gestart worden met reanimeren en gebruik maken van de AED.

Hans Janssen, woordvoerder HartslagNu: “In Nederland zijn te weinig AED’s om op tijd bij het slachtoffer te zijn, vooral in Noordoost-Nederland. Daarom starten we in dit gebied met de pilot. Hier zijn per 1.000 inwoners de minste AED’s te vinden en is de pilot dus erg gewenst.”

Volvorijders in Noordoost-Nederland gezocht voor pilot
Elke minuut telt en elke verbetering van de hulpverlening kan een enorm positieve impact hebben op de kwaliteit van leven na een hartstilstand. Daarom is HartslagNu op zoek naar twintig enthousiaste Volvo-rijders. Bent u eigenaar van een Volvo met Volvo On Call in de regio Noordoost-Nederland? Dan nodigen we jou graag uit om deel te nemen aan het Lifesaver Project.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -