Volvo en HartslagNu slaan handen ineen met Lifesaver-project

Date:

Deel bericht:

De overlevingskans bij een hartstilstand is het grootst wanneer binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie. Helaas is er niet altijd een AED in de directe omgeving. In samenwerking met Volvo start HartslagNu daarom een uniek project: Lifesaver.

Met een AED in een Volvo die is aangesloten op het reanimatie oproepsysteem van HartslagNu kan hulpverlening snel ter plekke zijn. Zodra een burgerhulpverlener een reanimatiemelding ontvangt en deze accepteert, navigeert de Volvo onmiddellijk naar de noodlocatie. Daar kan direct gestart worden met reanimeren en gebruik maken van de AED.

- Advertisement -

Hans Janssen, woordvoerder HartslagNu: “In Nederland zijn te weinig AED’s om op tijd bij het slachtoffer te zijn, vooral in Noordoost-Nederland. Daarom starten we in dit gebied met de pilot. Hier zijn per 1.000 inwoners de minste AED’s te vinden en is de pilot dus erg gewenst.”

Volvorijders in Noordoost-Nederland gezocht voor pilot
Elke minuut telt en elke verbetering van de hulpverlening kan een enorm positieve impact hebben op de kwaliteit van leven na een hartstilstand. Daarom is HartslagNu op zoek naar twintig enthousiaste Volvo-rijders. Bent u eigenaar van een Volvo met Volvo On Call in de regio Noordoost-Nederland? Dan nodigen we jou graag uit om deel te nemen aan het Lifesaver Project.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Enorme ravage nadat metro’s tegen omgevallen boom aan rijden in Rotterdam!

Rotterdam - Op de metrolijn richting Metrostation Slinge is maandagavond een grote boom omgevallen. De boom viel door...

Isolatieplaten vliegen door de lucht door windvlagen Zomerakker Spijkenisse

Spijkenisse - Maandagmiddag 10 juni rond 16.58 uur is er een melding binnen gekomen van een stormschade aan...

Forse rookontwikkeling bij brand in portiek Asterlo Rotterdam

Rotterdam - In een kelderbox van een portiekwoning aan de Asterlo in Rotterdam is zondagavond rond 22.22 uur...

Politie onderzoek na te water raken man Weizigtpark Dordrecht

Dordrecht - Vrijdagavond omstreeks 23:30 uur zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een persoon te water in het...