Taakstraf voor vrachtschipper die hefbrug blokkeerde

Date:

Deel bericht:

Alphen aan den Rijn – De vrachtschipper die 5 augustus een hefbrug blokkeerde heeft een taakstraf van 40 uur gekregen.

Voer de vrachtschipper met zijn lading scherp op de klok, zoals hij op zitting zei? Of was hij bezig met een vakantietochtje, zoals hij eerder bij de politie had verklaard? Hoe het ook zij, toen op 5 augustus de spoorbrug in Alphen aan den Rijn voor hem gesloten bleef, was hij heel gefrustreerd. Hij besloot daarop de tweehonderd meter verderop gelegen hefbrug te blokkeren.

- Advertisement -

Toen de 50-jarige schipper met zijn rijnaak aankwam bij de Alphense spoorbrug, kreeg hij van de brugwachter te horen dat de brug volgens de dienstregeling open zou gaan. De schipper was daar erg boos over en voer terug naar de achter hem gelegen hefbrug die op dat moment open stond.

Hij legde zijn schip onder luid getoeter van de scheepshoorn onder de hefbrug en bleef daar zo’n tien minuten liggen. Niet alleen boten konden er niet meer door, ook het autoverkeer liep vast op de belangrijke verbinding tussen de Goudse Schouw en de Steekterweg. Dat had ook gevolgen kunnen hebben voor de vlakbij gelegen ambulancepost.

Eis van 120 uur taakstraf; uitspraak van 40 uur
De officier van justitie eiste een taakstraf van 120 uur. Volgens haar had de schipper de weg versperd en daarmee de veiligheid van het verkeer in gevaar gebracht.

De politierechter zag dat anders: “Het is niet ongebruikelijk dat een brug open staat. Verkeer houdt daar rekening mee. Maar doordat u eronder ging liggen, kon de brug niet meer dicht. U heeft de brug tijdelijk onklaar gemaakt. U heeft eigen rechter gespeeld en dat mag niet.” Zij veroordeelde de schipper tot een taakstraf van 40 uur.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s beschadigd door brand Stoelmatter Alphen aan den Rijn

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02:27 is er brand uitgebroken in een voertuig. Bij aankomst...

Woning in Boskoop voor drie maanden gesloten na drugsvondst

Boskoop - Een woning aan de Azalealaan in Boskoop is voor de duur van tenminste drie maanden gesloten...

Gevangenismedewerker ontslagen na beschadigen condooms

Alphen aan den Rijn - Een medewerker van de gevangenis in Alphen aan den Rijn is op staande...

Twee gewonden na schietpartij Stationsstraat Alphen aan de Rijn

Alphen aan den Rijn - Twee personen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij...