zondag, november 28, 2021
1.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Politieagent gewond na achtervolging Capelseplein Capelle aan den IJssel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Vanmiddag is een politieagent gewond geraakt nadat hij een 18-jarige jongen achtervolgde. Die viel op omdat hij met een fiets een wheelie maakte op het Capelseplein.

Zeker 50 meter fietste de acrobaat op zijn achterwiel langs andere weggebruikers die voor hem ruim baan moesten maken of uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Toen agenten in het surveillancevoertuig de jongeman wilden aanspreken ging hij ervandoor. Met een door de collega’s meegevoerde fiets zette een van de agenten de achtervolging in. Hij zag dat de jongeman zijn fiets tijdens de vlucht in een sloot gooide en er vervolgens te voet vandoor ging. Tijdens de fysieke aanhouding kwam de agent samen met zijn dienstfiets en de verdachte ten val. Daarbij raakte hij licht gewond aan zijn arm.

De jonge man is aangemerkt als verdachte voor de Wegenverkeerswet en aangehouden. De fiets bleek niet geregistreerd te staan als gestolen. De officier van justitie zal zich over de hoogte van de de diverse boetes gaan buigen.

Foto en tekst : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,111VolgersVolg
- advertentie -