Man mishandelt lesbische vrouw op terras Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een vrouw zit vrijdagavond 20 september met haar vrouw op de Lijnbaan een hapje te eten als een man obscene gebaren en vervelende opmerkingen maakt. Uiteindelijk valt de man een van de twee vrouwen aan, mishandelt haar en gaat er vervolgens vandoor. De vrouw laat het er niet bij zitten, belt de politie, gaat achter de man aan en loodst agenten zo naar de verdachte die hem daarop direct aanhouden.

De twee vrouwen besluiten vrijdagmiddag om een uur of vier even een hapje te eten op een terrasje op de Lijnbaan. Ze worden daarbij aangesproken door een man die obscene gebaren en opmerkingen maakt.

- Advertisement -

In eerste instantie negeren de vrouwen hem, maar bij de zoveelste vervelende opmerking dient één van de vrouwen hem van repliek. Daar is de man niet van gediend en hij komt op de vrouw af.

Brandende sigarettenpeuk in nek
Hij duwt een brandende sigarettenpeuk in haar nek uit en geeft meerdere klappen. Om daarna doodleuk weg te lopen. De vrouw laat het er niet bij zitten, belt de politie en gaat achter hem aan. Ze volgt hem en geeft intussen zijn locatie door aan agenten.

De 34-jarige Rotterdammer wordt kort daarna aangehouden. Het vermoeden bestaat dat de man de opmerkingen maakte vanwege de seksuele geaardheid van de vrouwen. De exacte toedracht wordt nog nader onderzocht.


Meldpunt Roze in Blauw
Het doen van aangifte kan voor sommige mensen een grotere drempel zijn dan voor anderen. Mensen die het vanwege hun seksuele geaardheid lastiger vinden om het algemene politienummer te bellen, kunnen ook terecht bij een speciaal meldpunt: Roze in Blauw.

Politiemensen van Roze in Blauw bieden een luisterend oor, verwijzen door, bemiddelen en ondersteunen hen die melding of aangifte willen doen van LHBT-gerelateerde incidenten. Ook mensen die vermoeden dat iemand in hun omgeving bedreigd of lastiggevallen wordt vanwege het feit dat zij lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn, kunnen contact opnemen met RiB NL.

Direct bellen met Roze in Blauw kan ook: 088-1691234.  Het centrale landelijke mailadres van RiB NL is: rozeinblauw@politie.nl. Zij sturen jouw e-mail door naar de juiste eenheid.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...