Vijftien bekeuringen voor trouwstoet in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam kregen meerdere bestuurders van een trouwstoet vanmiddag vijftien bekeuringen voor asociaal en gevaarlijk rijden.

Regelmatig krijgen agenten meldingen over trouwstoeten die alle regels aan hun laars lappen met hinderlijk en soms levensgevaarlijk gedrag. Ook vanavond was het ook weer zover. Rond 16.00 uur kwam er een melding binnen omdat een trouwstoet zorgde voor asociaal rijgedrag en daarbij de veiligheid van andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar bracht.

- Advertisement -

Foutparkeren
Agenten troffen de stoet op de Kralingse Plaslaan aan. De helft van de groep had de auto geparkeerd in de parkeervakken, maar de andere helft stond op de stoep geparkeerd. Acht bestuurders kregen hiervoor een bekeuring.

De betrokken bestuurders vonden dat agenten “maar begrip moesten hebben omdat het een speciale dag was”. Agenten gaven aan dat een speciale dag geen reden is om de wet te overtreden en daarbij het verkeer in gevaar te brengen waarop de bestuurders geïrriteerd wegreden.

Stilstaan op rijbaan
Bij het ‘wegrijden’ van de stoet, gingen enkele bestuurders, zonder dat daar ogenschijnlijk aanleiding voor was, stil staan op de rijbaan en hinderden daarbij het overige verkeer. Dit ging gepaard met onder andere luid toeteren. Ook hier werd tegen opgetreden en werden er meerder bekeuringen uitgedeeld.

Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer
Een niet herkenbare auto van team verkeer heeft de stoet nog een even gevolgd. Een bestuurder reed veel te hard. Op het Weena is daarom een trajectmeting gestart waarbij de pieksnelheid 100 km/u was. Daarnaast gooide de bestuurder ook afval uit het raam. De bestuurder kreeg hiervoor bekeuringen en een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer vanwege zijn weggedrag. Dit loopt samen op tot zeker 2.800 euro.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...