Kritiek op Minister Wiebes over niet dragen autogordel

vrijdag 27 september 2019 12:42

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) krijgt forse kritiek na een uitspraak bij televisieprogramma Jinek over het niet dragen van de autogordel. Zo laten diverse mensen weten dat hij een slecht voorbeeld geeft en ook als politicus niet boven de wet staat.

“Daar ben ik een beetje stout in”
Het gaat om een fragment van een interview tussen verslaggever Jaïr en Minister Eric Wiebes voor het programma Jinek. Hierin wijst Jaïr de minister op het dragen van de autogordel. Minister Wiebes antwoordt dat hij daarin “een beetje stout is”. Als de verslaggever nog vraagt of hij de gordel nooit omdoet, voegt hij daaraan toe: “Ik heb meestal de gordel niet om, nee”.

Kritiek
De minister krijgt veel kritiek over de uitspraak. Zo zijn er agenten die publiekelijk Wiebes aanvallen op social media. Een woordvoerder van de politie laat echter niet weten een officiële statement te hebben over het voorval.

Het ministerie was gedurende de publicatie van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.

 

0 reacties

Kritiek op Minister Wiebes over niet dragen autogordel
Schrijver:

 

 

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) krijgt forse kritiek na een uitspraak bij televisieprogramma Jinek over het niet dragen van de autogordel. Zo laten diverse mensen weten dat hij een slecht voorbeeld geeft en ook als politicus niet boven de wet staat.

“Daar ben ik een beetje stout in”
Het gaat om een fragment van een interview tussen verslaggever Jaïr en Minister Eric Wiebes voor het programma Jinek. Hierin wijst Jaïr de minister op het dragen van de autogordel. Minister Wiebes antwoordt dat hij daarin “een beetje stout is”. Als de verslaggever nog vraagt of hij de gordel nooit omdoet, voegt hij daaraan toe: “Ik heb meestal de gordel niet om, nee”.

Kritiek
De minister krijgt veel kritiek over de uitspraak. Zo zijn er agenten die publiekelijk Wiebes aanvallen op social media. Een woordvoerder van de politie laat echter niet weten een officiële statement te hebben over het voorval.

Het ministerie was gedurende de publicatie van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!