Vier minderjarige verdachten van mishandeling Willem de Zwijgerlaan niet langer vast

Date:

Deel bericht:

Den Haag -Vier minderjarige verdachten van de mishandeling op de Willem de Zwijgerlaan zijn weer op vrije voeten. Vijf minderjarige verdachten werden opgepakt nadat een 71-jarige man kwam te overlijden na een mishandeling. Inmiddels is bekend geworden dat hartfalen de oorzaak was van het overlijden.

In verband met het overlijden van een 71-jarige Hagenaar op 16 september zijn  twee jongens van 14 en 15 jaar uit Den Haag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een ruzie met het slachtoffer eerder die dag op de Willem de Zwijgerlaan.

- Advertisement -

De rechter-commissaris heeft besloten de jongens uit voorarrest te schorsen. Ze blijven echter verdachte in het onderzoek en mogen geen contact opnemen met de nabestaanden of in de Willem de Zwijgerlaan komen.

Twee andere jongens van 13 en 14 jaar zijn niet voorgeleid en door het OM voorlopig op vrije voeten gesteld. De 14-jarige jongen die vorige week vrijdag aan de rechter-commissaris is voorgeleid, zit nog vast. Mogelijk dat morgen ook zijn voorarrest wordt opgeheven. Ook deze drie jongens blijven verdachte in het onderzoek.

Onwelwording na mishandeling
Maandag 16 september kwam de Hagenaar te overlijden in het ziekenhuis, nadat de hulpdiensten waren gebeld dat hij onwel was geworden in zijn woning aan de Blois van Treslongstraat.

Terwijl de hulpverlening in volle gang was, werd duidelijk dat de man eerder op de middag op de Willem de Zwijgerlaan ruzie had gehad met een aantal jongens en werd mishandeld. Wat er toen precies is gebeurd, wordt onderzocht, evenals de rol van het slachtoffer daarbij.

Doodsoorzaak vastgesteld
Inmiddels is duidelijk geworden dat de man aan hartfalen is overleden. Of er een verband is tussen het hartfalen en de ruzie, is onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...