zondag, december 5, 2021
4 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Grote belangstelling voor nieuw geopende ‘Hoekse Lijn’

- advertentie -

Rotterdam – Zaterdag 28 september hebben duizenden reizigers kennis gemaakt met de nieuwe Hoekse Lijn, het nieuwe stuk van metrolijn B. Om 12.00 uur werden op het nieuwe metrostation Steendijkpolder de poortjes geopend voor de eerste reizigers.

Maurice Unck, algemeen directeur van RET: “Reizigers staan vandaag centraal. Zij hebben lang moeten wachten. We zijn blij hen nu deze gratis kennismakingsdag te kunnen aanbieden.” Na de open dag volgt een opstartfase waarin zowel reizigers als de RET kunnen wennen aan de nieuwe metroverbinding en kinderziekten kunnen worden opgelost.

Vertraging
Het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven werd van oude spoorlijn omgebouwd tot metrolijn. De originele planning zou slechts vijf maanden duren, maar de bouw duurde uiteindelijk ruim twee jaar langer.

De exploitatie van de Hoekse Lijn zal aanstaande maandag opstarten. Op dat moment kunnen reizigers de nieuwe metrolijn gebruiken en rijdt de B-lijn tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt.

In diezelfde periode is er als achtervang in afgeslankte vorm nog vervangend busvervoer voor reizigers op het traject beschikbaar. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele opstartproblemen worden verholpen. De compensatieregeling in de vorm van saldo- en abonnementskorting loopt in de opstartfase nog door.

Officieel openingsmoment en volledige exploitatie
Naar verwachting volgt ongeveer een maand na de opstartfase volledige exploitatie. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beëindigd. De RET, de MRDH en de omliggende gemeenten zullen uitgebreid stilstaan bij het moment van volledige exploitatie. Dit wordt gemarkeerd met een officieel openingsmoment.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -