Vier jaar celstraf geëist tegen Schiedamse (25) voor wapen- en drugshandel via social media

Date:

Deel bericht:

Een 25-jarige vrouw uit Schiedam hoorde vier jaar onvoorwaardelijk gevangenisstraf tegen zich eisen voor wapen- en drugshandel. Ook wordt zij verdacht van het bezit van harddrugs. Opmerkelijk is dat de wapenhandel voornamelijk op social media plaatsvond.

De politie kwam de vrouw op het spoor na een anonieme tip dat er een wapen in haar woning zou zijn. Tijdens de doorzoeking werden echter geen wapens aangetroffen. Op de telefoon van de vrouw vond de politie tientallen foto’s in chatgesprekken die duidden op de verkoop van de wapens op de afbeeldingen.

- Advertisement -

De verdachte stuurde de afbeeldingen met wapens door, sprak over prijzen en deed potentiële kopers het aanbod om de wapens te komen bekijken en te testen. Onduidelijk is of het ooit tot een daadwerkelijke overdracht is gekomen.

Wapenarsenaal
De officier van justitie sprak op zitting van handel met een behoorlijke intensiteit: “de hoeveelheid foto’s die zijn aangetroffen op de telefoon van de verdachte bewijst –samen met de inhoud van de gesprekken-  dat er hier sprake is van handel.”

Naast de diverse foto’s werd er door de politie ook een filmpje gevonden waarop te zien is dat er een onbekend persoon met een wapen met geluidsdemper uit een auto schiet. De officier van justitie gaf aan geschokt te zijn door dit gegeven: “dat er op klaarlichte dag met een wapen lukraak uit een auto wordt geschoten is ongelooflijk.”

Drugs
Naast de foto’s van wapens werden er bij de doorzoeking ook verschillende drugs (MDMA en cocaïne) aangetroffen. “Gezien de hoeveelheid van de drugs, bijna een halve kilo, ga ik er niet van uit dat mevrouw dat in huis had voor eigen gebruik. Dus ook hier is er naar de mening van het Openbaar Ministerie sprake van handel,” aldus de officier.

Gevangenisstraf geëist
Voor zowel de drugs- als wapenhandel eiste de officier op zitting vandaag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar cel.


Het Openbaar Ministerie maakt prioriteit van het terugdringen van wapengeweld in onze regio. Per 1 oktober is er een Rotterdamse beloning van maximaal €750,- beschikbaar voor de tip die leidt naar een vuurwapen. Wie weet heeft van een vuurwapen kan de politie tippen op 0900 – 8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Portugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Portugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...