Vier jaar celstraf geëist tegen Schiedamse (25) voor wapen- en drugshandel via social media

zondag 29 september 2019 16:22

Een 25-jarige vrouw uit Schiedam hoorde vier jaar onvoorwaardelijk gevangenisstraf tegen zich eisen voor wapen- en drugshandel. Ook wordt zij verdacht van het bezit van harddrugs. Opmerkelijk is dat de wapenhandel voornamelijk op social media plaatsvond.

De politie kwam de vrouw op het spoor na een anonieme tip dat er een wapen in haar woning zou zijn. Tijdens de doorzoeking werden echter geen wapens aangetroffen. Op de telefoon van de vrouw vond de politie tientallen foto’s in chatgesprekken die duidden op de verkoop van de wapens op de afbeeldingen.

De verdachte stuurde de afbeeldingen met wapens door, sprak over prijzen en deed potentiële kopers het aanbod om de wapens te komen bekijken en te testen. Onduidelijk is of het ooit tot een daadwerkelijke overdracht is gekomen.

Wapenarsenaal
De officier van justitie sprak op zitting van handel met een behoorlijke intensiteit: “de hoeveelheid foto’s die zijn aangetroffen op de telefoon van de verdachte bewijst –samen met de inhoud van de gesprekken-  dat er hier sprake is van handel.”

Naast de diverse foto’s werd er door de politie ook een filmpje gevonden waarop te zien is dat er een onbekend persoon met een wapen met geluidsdemper uit een auto schiet. De officier van justitie gaf aan geschokt te zijn door dit gegeven: “dat er op klaarlichte dag met een wapen lukraak uit een auto wordt geschoten is ongelooflijk.”

Drugs
Naast de foto’s van wapens werden er bij de doorzoeking ook verschillende drugs (MDMA en cocaïne) aangetroffen. “Gezien de hoeveelheid van de drugs, bijna een halve kilo, ga ik er niet van uit dat mevrouw dat in huis had voor eigen gebruik. Dus ook hier is er naar de mening van het Openbaar Ministerie sprake van handel,” aldus de officier.

Gevangenisstraf geëist
Voor zowel de drugs- als wapenhandel eiste de officier op zitting vandaag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar cel.


Het Openbaar Ministerie maakt prioriteit van het terugdringen van wapengeweld in onze regio. Per 1 oktober is er een Rotterdamse beloning van maximaal €750,- beschikbaar voor de tip die leidt naar een vuurwapen. Wie weet heeft van een vuurwapen kan de politie tippen op 0900 – 8844.

 

Vier jaar celstraf geëist tegen Schiedamse (25) voor wapen- en drugshandel via social media
Schrijver:

 

 

Een 25-jarige vrouw uit Schiedam hoorde vier jaar onvoorwaardelijk gevangenisstraf tegen zich eisen voor wapen- en drugshandel. Ook wordt zij verdacht van het bezit van harddrugs. Opmerkelijk is dat de wapenhandel voornamelijk op social media plaatsvond.

De politie kwam de vrouw op het spoor na een anonieme tip dat er een wapen in haar woning zou zijn. Tijdens de doorzoeking werden echter geen wapens aangetroffen. Op de telefoon van de vrouw vond de politie tientallen foto’s in chatgesprekken die duidden op de verkoop van de wapens op de afbeeldingen.

De verdachte stuurde de afbeeldingen met wapens door, sprak over prijzen en deed potentiële kopers het aanbod om de wapens te komen bekijken en te testen. Onduidelijk is of het ooit tot een daadwerkelijke overdracht is gekomen.

Wapenarsenaal
De officier van justitie sprak op zitting van handel met een behoorlijke intensiteit: “de hoeveelheid foto’s die zijn aangetroffen op de telefoon van de verdachte bewijst –samen met de inhoud van de gesprekken-  dat er hier sprake is van handel.”

Naast de diverse foto’s werd er door de politie ook een filmpje gevonden waarop te zien is dat er een onbekend persoon met een wapen met geluidsdemper uit een auto schiet. De officier van justitie gaf aan geschokt te zijn door dit gegeven: “dat er op klaarlichte dag met een wapen lukraak uit een auto wordt geschoten is ongelooflijk.”

Drugs
Naast de foto’s van wapens werden er bij de doorzoeking ook verschillende drugs (MDMA en cocaïne) aangetroffen. “Gezien de hoeveelheid van de drugs, bijna een halve kilo, ga ik er niet van uit dat mevrouw dat in huis had voor eigen gebruik. Dus ook hier is er naar de mening van het Openbaar Ministerie sprake van handel,” aldus de officier.

Gevangenisstraf geëist
Voor zowel de drugs- als wapenhandel eiste de officier op zitting vandaag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar cel.


Het Openbaar Ministerie maakt prioriteit van het terugdringen van wapengeweld in onze regio. Per 1 oktober is er een Rotterdamse beloning van maximaal €750,- beschikbaar voor de tip die leidt naar een vuurwapen. Wie weet heeft van een vuurwapen kan de politie tippen op 0900 – 8844.

 

90% minder reizen met OV door Corona-maatregelen

90% minder reizen met OV door Corona-maatregelen

In de tweede helft van maart 2020 is het dagelijkse aantal mensen dat incheckt in het openbaar vervoer gedaald met bijna negentig procent (vergeleken met een vergelijkbare dag in 2019). Deze cijfers publiceert het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) vandaag uit...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!