90-jarige vrouw in Maassluis slachtoffer van babbeltruc

Date:

Deel bericht:

Maassluis – Een 90-jarige dame uit Maassluis is zondagmiddag het slachtoffer geworden van een lelijke babbeltruc. Met een smoes dat zij bij de Thuiszorg ging werken, praatte een meisje zich binnen bij de vrouw. Toen zij vertrok miste het slachtoffer geld, sieraden, een pinpas en waardevolle papieren.

Rond kwart over drie belde de verdachte bij het slachtoffer aan, bij haar woning aan het Vondelpark, met de smoes dat zij maandag bij de Thuiszorg zou gaan werken. Hiermee overrompelde zij het slachtoffer zo dat ze vervolgens de woning binnen mocht. Na een gesprek over huishoudelijke zaken ging de vrouw er plotseling vandoor. Kort daarna ontdekte het slachtoffer dat zij was bestolen.

- Advertisement -

Signalement
De verdachte is een dame van rond de 20 jaar oud. Ongeveer 1.68 lang en een donker uiterlijk. Zij heeft half lang zwart haar en donkere ogen en sprak perfect Nederlands.

Onderzoek
Direct is door agenten, nadat zij de melding hadden ontvangen, een onderzoek ingesteld. Camerabeelden zijn hier onderdeel van.

Als u in de afgelopen dagen, of zondag zelf het slachtoffer bent geworden van een babbeltruc of u herkent de dame van het signalement belt u dan met de politie via 0900-8844. “Al is u informatie nog zo klein, het kan ons helpen bij het verdere onderzoek.” voegt de politie hieraan toe. Anoniem tips melden kan ook via 0800-7000.

Campagne
Juist deze week is de ouderorganisatie ANBO een landelijke campagne gestart om ouderen weerbaarder te maken voor onder andere babbeltrucs.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Aangereden voetganger (46) uit Maassluis overleden aan verwondingen

Maassluis - De voetganger die maandag 12 februari werd aangereden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis is overleden...

Supermarkt Albert-Heijn overvallen Mesdaglaan Maassluis

Maassluis - Donderdagavond rond de klok van 19:00 uur heeft er een overval plaatsgevonden. De politie kreeg meerdere verontrustende...

Man (19) met vuurwapen aangehouden in Maassluis

Maassluis - Op zaterdag 3 februari heeft de politie een 19-jarige man aangehouden, nadat een vuurwapen werd gevonden....

Woning van gezin onbewoonbaar na brand in woning van Speykstraat Maassluis

Maassluis - Een gezin van een woning aan de van Speykstraat in Maassluis kan voorlopig niet meer terug...