Drie mannen veroordeeld tot dertig maanden celstraf na zware mishandeling Den Haag

Date:

Share post:

De rechtbank Den Haag heeft drie mannen veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf voor poging doodslag en openlijk geweld. Een deel van de straf wordt voorwaardelijk opgelegd zodat de verdachten behandeld worden voor hun problemen met alcohol en agressie. Ook moeten zij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van € 1.285,-.

In de nacht van 7 juni 2019 ontstond rond 01.30 uur een woordenwisseling in een club aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag. Op straat werd één persoon vele malen geslagen en geschopt door de drie verdachten. Ook een andere bezoeker van de club werd neergeslagen.

Het geweld kreeg een vervolg in de Wagenstraat waar het eerste slachtoffer opnieuw werd geslagen en geschopt. Ook werd hij vaak tegen zijn hoofd geschopt, terwijl hij weerloos op de grond lag.

Strafbepaling
Bij het bepalen van de hoogte van het onvoorwaardelijke deel van de straf ging de rechtbank boven de strafeis van de officier van justitie uit. De rechtbank zocht aansluiting bij straffen die in dit soort zaken doorgaans worden opgelegd.

Gezien de rol van de verdachten bij het gepleegde geweld vindt de rechtbank een gelijke gevangenisstraf voor ieder van de mannen passend. Bovendien weegt in het nadeel van de verdachten mee dat het forse geweld op meerdere locaties en meerdere momenten plaatsvond.

- Advertisement -

Gerelateerd