Sliedrechtse veelpleger ondanks strafmaatregel alweer op vrije voeten tot ergernis van wijkagent

maandag 30 september 2019 00:15

Sliedrecht – Operationeel Expert-Wijkagent Frank Ruitenberg is verbaasd over de beslissing van de Rechter-commissaris om een vuurwapengevaarlijke Sliedrechtse veelpleger vrij te laten, ondanks twee weken celstraf die de man zou moeten krijgen voor het overtreden van zijn gebiedsverbod.

De 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft vorig jaar naar aanleiding van diverse strafbare feiten, zijn uitgebreide strafblad en de risico’s die van hem uitgaan, onder andere vanwege zijn agressie, een door de rechter opgelegd gebiedsverbod gekregen voor heel Sliedrecht. Als strafmaatregel staat er twee weken gevangenisstraf op het overtreden van dit verbod.

Gewapend en onder invloed
Afgelopen weekend is de man wederom in Sliedrecht gearresteerd, waarbij hij dus het gebiedsverbod overtrad. Daarnaast was er ook sprake dat de man betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs, onder invloed van drugs en/of alcohol, waarna hij er te voet vandoor ging. Hij had ook nog eens een mes op zak.

Na de arrestatie werd de man voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Het was al de tweede keer dit jaar dat de man zijn verbod overtrad. Tot de verbazing van de wijkagent werd de man weer vrijgelaten en hoeft hij niet de ‘verplichte’ twee weken gevangenisstraf uit te zitten.

risico’s voor openbare orde en eerdere slachtoffers van ondergeschikt belang
De wijkagent geeft aan hier niks van te snappen en vindt het moeilijk uit te leggen aan voormalige slachtoffers die door de politie en het opgelegde verbod beschermd moeten worden. “De risico’s voor de openbare orde en zijn eerdere slachtoffers, die deze persoon structureel veroorzaakt, zijn blijkbaar van ondergeschikt belang…“, voegt de wijkagent aan zijn bericht toe.

 

0 reacties

Sliedrechtse veelpleger ondanks strafmaatregel alweer op vrije voeten tot ergernis van wijkagent
Schrijver:

 

 

Sliedrecht – Operationeel Expert-Wijkagent Frank Ruitenberg is verbaasd over de beslissing van de Rechter-commissaris om een vuurwapengevaarlijke Sliedrechtse veelpleger vrij te laten, ondanks twee weken celstraf die de man zou moeten krijgen voor het overtreden van zijn gebiedsverbod.

De 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft vorig jaar naar aanleiding van diverse strafbare feiten, zijn uitgebreide strafblad en de risico’s die van hem uitgaan, onder andere vanwege zijn agressie, een door de rechter opgelegd gebiedsverbod gekregen voor heel Sliedrecht. Als strafmaatregel staat er twee weken gevangenisstraf op het overtreden van dit verbod.

Gewapend en onder invloed
Afgelopen weekend is de man wederom in Sliedrecht gearresteerd, waarbij hij dus het gebiedsverbod overtrad. Daarnaast was er ook sprake dat de man betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs, onder invloed van drugs en/of alcohol, waarna hij er te voet vandoor ging. Hij had ook nog eens een mes op zak.

Na de arrestatie werd de man voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Het was al de tweede keer dit jaar dat de man zijn verbod overtrad. Tot de verbazing van de wijkagent werd de man weer vrijgelaten en hoeft hij niet de ‘verplichte’ twee weken gevangenisstraf uit te zitten.

risico’s voor openbare orde en eerdere slachtoffers van ondergeschikt belang
De wijkagent geeft aan hier niks van te snappen en vindt het moeilijk uit te leggen aan voormalige slachtoffers die door de politie en het opgelegde verbod beschermd moeten worden. “De risico’s voor de openbare orde en zijn eerdere slachtoffers, die deze persoon structureel veroorzaakt, zijn blijkbaar van ondergeschikt belang…“, voegt de wijkagent aan zijn bericht toe.

 

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Rotterdam - In een auto aan de Parallelweg in Rotterdam is woensdagavond een man met een schotwond aangetroffen. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij ondanks reanimatiepogingen is overleden. Hulpverleners werden naar het adres gestuurd vanwege een reanimatie en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!