Testen kleppen Blinkerttunnel en tunnel bij Capelsebrug

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – In opdracht van het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard test de gemeente Capelle aan den IJssel jaarlijks de kleppen in de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkertunnel onder de Algeraweg. Deze kleppen houden het water tegen bij hoogwater, zodat het water niet verder Capelle in kan stromen.

In de nacht van 2 oktober 2019 gaan we de kleppen testen in de Blinkertunnel en in de tunnel bij Capelsebrug. Dit gebeurt tussen 05.30 en 7.00 uur. Dit zou enige verkeershinder kunnen opleveren. De gemeente regelt het verkeer in de tunnels.

- Advertisement -

Op woensdag 2 oktober 2019 testen we de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg. Dit gebeurt tussen 05.30 tot 06.00 uur. De hoofdrijbaan is dan afgesloten voor al het verkeer. De politie, brandweer en de ambulancedienst kunnen in noodgevallen wel gebruikmaken van de fietsers- en voetgangerstunnels.

FIETSERS- EN VOETGANGERSTUNNEL

Ook testen we een voor een de kleppen in de fietsers- en voetgangerstunnels van de Blinkertunnel onder de Algeraweg. De tunnels worden dan om de beurt afgesloten. Op deze manier is er altijd een tunnel open voor de fietsers en voetgangers.

Hierna wordt de klep in de fiets- en voetgangerstunnel onder de Abram van Rijckevorselweg getest. Dit gebeurt vanaf 06.15 tot 06.45 uur. Afhankelijk van de drukte sluiten wij de tunnel. De tunnel is maximaal 10 minuten gesloten. Dan kan er geen gebruik worden gemaakt van de fiets- en voetgangerstunnel.

Verkeer wordt omgeleid met informatieborden als een test bezig is.

KLEPPEN HOUDEN WATER TEGEN

De Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn dijken in beheer bij het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. De kleppen in tunnels onder de Abram van Rijckevorselweg en de Blinkertunnel onder de Algeraweg zijn geplaatst om bij hoogwater te voorkomen dat het water verder Capelle in kan stromen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...