Historisch bouwarchief Leidschendam-Voorburg digitaal in te zien

Date:

Deel bericht:

Vanaf 1 oktober is het bouwarchief van Leidschendam-Voorburg digitaal in te zien. Bouwtekeningen, constructieberekeningen en sonderingsrapporten uit de periode 1889 tot en met 2012 zijn beschikbaar en op te vragen. De originele papieren dossiers uit het bouwarchief blijven ook in te zien in het gemeentehuis.

Op bepaalde delen van het bouwarchief kunnen persoonsgegevens staan. Vanwege de privacy zijn die dossiers niet online te bekijken. Dat gaat om dossiers als vergunningaanvragen, -adviezen en -verleningen.

- Advertisement -

“De gemeente werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening. Met het online beschikbaar stellen van het bouwarchief zet de gemeente weer een stap in het verbeteren van de digitale dienstverlening”, aldus Nadine Stemerdink, wethouder dienstverlening.

Op het archief kun je digitaal zoeken naar een gebouw, waarna diverse documenten beschikbaar zijn. Dit zijn te realiseren bouwplannen met historische schetsen, plattegronden en gegevens.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Overleden Hagenaar aangetroffen na vermeende schietpartij in Voorburg

Voorburg – Donderdag 21 maart is een 19-jarige Hagenaar overleden aangetroffen in een woning aan de Van Barbansonstraat...

Tesla aan gort na botsing met boom

Leidschendam - Maandagochtend 15 januari is een automobiliste gewond geraakt, nadat ze met haar auto op een boom...

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dode Pool in Leidschendam

Leidschendam, Arnhem - De politie heeft op eerste kerstdag een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de overleden...

Dode man in Park Schakenbosch Leidschendam overleden door misdrijf

Leidschendam - Agenten troffen op donderdagochtend 21 december in een park aan de Frekeweg een overleden man aan....