Nomineer initiatieven voor de Rotterdamse Kinderrechten Award

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Inwoners van Rotterdammer kunnen nog tot en met 11 oktober personen en organisaties nomineren voor de Rotterdamse Kinderrechten Award.

Wethouder Bokhove reikt de award uit op maandag 18 november 2019, de start van de Week tegen Kindermishandeling. Met het uitreiken zet de gemeente Rotterdam graag een organisatie én individu in het zonnetje, die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

- Advertisement -

Kansrijke initiatieven
Initiatieven die kans maken, kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Zo lang de initiatieven maar bijdragen aan het veilig en gezond opgroeien van kinderen in de gebieden van Rotterdam.

Denk bijvoorbeeld aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Of een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die knutselactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen.

Uit te reiken bedragen
Met het winnen van de Rotterdamse Kinderrechten Award wordt ook een bedrag van €2.500,- aan de persoon uitgereikt en een bedrag van €10.000,- aan de organisatie (stichting, school, instelling etc.). Dit geldbedrag kan weer worden geïnvesteerd in mooie projecten voor kinderen.

Nomineren
Rotterdammers kunnen nomineren via deze webpagina: www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...